Najnovije

SAVETNIK KREMLJA OTKRIVA: Putin u Srbiji razmešta raketni štit S-400

Vladimir Putin mogao bi da u Srbiji razmesti deo ruskog antiraketnog štita! Kao odgovor na ekspanziju NATO u Evropi, u Moskvi se ozbiljno razmatra instaliranje protivraketnog sistema S-400 na teritoriji “najvernijeg ruskog saveznika na Balkanu“.

Putin (Foto: RIA)

Sve ovo tvrdi Mihail Aleksandrov, analitičar moskovskog centra za vojnopolitičku analizu i savetnik Kremlja, koji dodaje da Putin razmišlja i o čvrstom vojnom savezu sa Srbijom. Prema njegovim rečima, eventualni ulazak Srbije u NATO bio bi veliki srpski nacionalni poraz, ali i poraz Rusije.

Mogući sukobi

- Ako Srbiju ostavimo bez podrške, ona može skliznuti u NATO, a to bi bilo ravno njenom nacionalnom porazu. To bi bio i strašan poraz Rusije, koja bi potpuno izgubila uticaj na Balkanu posle dva puna veka – rekao je Aleksandrov.
Ovaj analitičar dodaje da Rusija opet ozbiljno razmatra i mogućnost ideje o vojnom savezu sa Srbijom:
- Ta ideja bila je aktuelna krajem devedesetih, ali je tada Jeljcinova Rusija bila preslaba da bi prihvatila Miloševića. Sad su se stvari promenile i Rusija i Srbija imaju za to interes. Rusija ne želi da propusti šansu da se “ugura“ u Srbiju, pa bi vojna baza u Srbiji, uz Tattus u Siriji, bila pun pogodak jer bi bitno zakomplikovala operacije NATO na Balkanu i u Sredozemlju. Štaviše, Srbija bi mogla biti zemlja gde bi Rusija instalirala protivgradni raketni štit kao odgovor na NATO protivraketni štit.
Tramp će dozvoliti Srbima da vrate vojsku na Kosmet?! Više o tome čitajte OVDE. Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA