Najnovije

POTVRĐENO: Napad na Vučića osmišljen u BiH!

SARAJEVO - Bezbednosne agencije BiH nemaju saznanja da je bilo koji državljanin Srbije učestvovao u organizaciji napada na Aleksandra Vučića u Potočarima.

Napad na Vučića (Foto: JuTjub)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić komentarisao je spekulacije pojedinih bošnjačkih medija da iza napada na Vučića 11. jula 2015. stoje srpske bezbednosne službe i policajci koji su, navodno, prilikom tadašnje posete srpskog premijera Srebrenici bili na "tajnom zadatku".
Mektić kaže da, prema do sada prikupljenim informacijama i saznanjima o incidentu, napadači na Vučića dolaze isključivo iz BiH. 
Dodaje da tužilaštvo BiH snosi najveću odgovornost za to što, kako kaže, ni nakon godinu i po niko nije procesuiran za pokušaj ubistva visokog stranog državnika. 
"S obzirom na krajnje neozbiljno ponašanje Tužilaštva BiH i činjenicu da niko nije optužen za pokušaj atentata na premijera Srbije, sada se pojavljuju razne spekulacije i pokušaji relativizacije celog slučaja. Oni koji su u Potočarima izazvali nerede i bacali kamenje na Vučića isključivo su državljani BiH. Oni su snimljeni i bezbednosnim kamerama, tako da ne postoji ni najmanja mogućnost za otvaranje nekakvih teorija zavere", kaže Mektić. 
Tanjug tu ističe da je ogromnu pažnju medija u FBiH izazvao prekjučerašnji završetak saslušanja dvojice nekadašnjih pripadnika Službe za opservacije i dokumentovanje MUP Srbije pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. 
Kako navode, bivši pripadnici navedene službe MUP Srbije Milan Dumanović i Mladen Trbović u izjavama za Al DŽaziru Balkans su u oktobru prošle godine utvrdili da su kao policijski službenici, prema usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja bili poslati na tajni zadatak u Potočare 11. jula 2015. godine. 
Dumanović i Trbović uhapšeni su 31. decembra zbog sumnje da su odavali službene tajne. 
Komentarišući angažovanje srpskih policajaca u Potočarima, njihovim tvrdnjama da su učestvovali u “tajnoj misiji”, kao i spekulacijama koje su pojavile tim povodom, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u tome ne vidi ništa sporno. 
"Da li su ti policajci uradili nesto loše ili su možda pomogli da moja glava bude sačuvana, pa je nekima krivo što sam preživio, pa bi neko volio da sam bio ubijen? Video sam da neki pokušavaju da naprave ne znam šta od svega toga, samo ne znam šta je smisao", rekao je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA