Најновије

ЧУДЕСНЕ СРПКИЊЕ ПОКОРИЛЕ ЕВРОПУ: Одбојкашице освојиле злато без пораза! Холандија декласирана у финалу

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је селекцију Холандије са 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) у финалу Европског првенства у Бакуу.

Српске одбојкашице (Фото: Јутјуб)

До друге титуле у историји, прве после Београда 2011, изабранице Зорана Терзића предвођене феноменалном Тијаном Бошковић са 28 поена, дошле су са импресивних шест победа, уз само два изгубљена сета.
Бронзану медаљу освојила је Турска, која је у мечу за треће место савладала селекцију Азербејџана са 3:1 у сетовима.
Репрезентацији Србије је ово четврта медаља на континенталним шампионатима, а друга златна, након тријумфа 2011. године у Београду.
Изабранице Зорана Терзића нешто су лошије почеле меч, на првом техничком тајм-ауту губиле су са 6:8, али су већ до другог стигле до преокрета и водиле са 16:14. У завршници тог сета одбојкашице Србије имале су потпуну контролу, па су дошле до водјства од 1:0 у сетовима.
У другом сету одбојкашице Србије наставиле су у истом ритму, у појединим тренуцима имале су и предност од четири поена, али је средином тог периода уследио мали пад. Холандија је то искористила и после другог техничког тајм-аута имала је предност од 19:16.
Ипак, Србија је у финишу подигла ниво игре коју је носила Тијана Бошковић и преокретом дошла до водјства од 2:0 у сетовима.
И поред тога што Србија водила са 2:0 у сетовима, Холандјанке се нису предале, одличном игром у тречем сету, али и нешто лошијом српских одбојкашица, успеле су да смање заостатак на 2:1 у сетовима.
Србија је у четвртом сету одиграла изузетно квалитетно, одбрана је била на знатно више нивоу, а то је с друге стране донело сигурност у нападу, па је екипа Зорана Терзића на крају дошла до тријумфа.
Прочитајте ОВДЕ све о најкрвавијем спорту на свету.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су српске одбојкашице разбиле Холанђанке на почетку такмичења.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА