Најновије

ПРИКРИВЕНА ПРЕТЊА АМЕРИКЕ: Повећали смо надзор над руском војском у Сирији, чекамо само једну грешку...

Талас америчких и руских претњи, упозорења, оптужби и контра оптужби у источној Сирији се наставља.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Пентагон жели да руска војска зна да САД помно мотре на локације њихових јединица у Сирији. До Си Ен Ен-а је процурило да је америчка војска недавно повећала такав надзор “услед руских претњи.“
Америчке снаге у Сирији су повећале надзор над локацијама руске војске након што је Москва сугерисала да би америчка војска могла бити ухваћена у руским војним операцијама, рекао је амерички званичник који је директно упознат са војним плановима САД-а.
Иако су САД држале на оку локације руске војске током протеклих неколико месеци, потреба за повећаним надзором је постала критична с обзиром на близину америчких и руских јединица у источној Сирији.
Циљ је да се осигура да америчке снаге и даље знају положај руских снага, нарочино оних у источној Сирији, у сваком тренутку, рекао је званичник, који је одбио да буде идентификован због осетљивости овог питања. Нивои надзора и извиђања се рутински мењају у односу на претње.
За сада војска процењује да Руси не намеравају да нападну америчке снаге и да је већи део реторике вођен политиком. Међутим, званичници признају да су забринути да би неспоразум или руске војне вештине могле довести до неког инцидента – забринутости које су довеле до одлуке да се повећа надзор.
“Ми увек знамо где су,“ рекао је овај званичник о Русима.
Другим речима, Американци издају прикривену претњу. “Увек вам можемо узвратити.“
У америчком размишљању, контекст њихове личне претње су руске претње, али је сигурно рећи да Руси то неће тако гледати.
Руси су оптужили УС-СДФ снаге за срадњу са ИД и гранатирање јединица сиријске војске и руских војника у близини. У истом даху су упозорили да ће “искористити сва војна средства“ да узврате против таквих напада у будућности.
Американцима, који су оптужили руске авионе да свесно гађају СДФ са америчким војницима у близини, ово је руска претња. Али Русима ће ово америчко обелодањивање да надгледају локације руске војске ного ближе него икада пре, звучати као додатна претња САД-а да ће можда следећи пут директно напасти руске војнике.
Како год да гледате на то, више бензина се долива на ватру у трци за Еуфрат и конфронтацију која прети да експлодира.
Један позитиван знак је да амерички министар одбране Матис бар изгледа да није напет и обећава да ће “разрешити ствари“ са Русима на “колаборативан начин.“
Упитан о руским упозорењима током појављивања пред новинараима пре састанка са пољским министром одбране у Пентагону, секретар одбране Џим Матис је рекао да га недавни догађаји нису забринули.
“Нисам збаринут. Настављамо да се бавимо Русима на колаборативан начин,“ рекао је Матис. “Решићемо ово.“
САА заузима делове џепа од ИД ка Деир Ез-Зору. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте колекцију америчког оружја заплењеног од терориста Исламске државе:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА