Најновије

ЂУРИЋ: Догађања у Шпанији снажан аргумент у вези са КиМ (ВИДЕО)

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је за РТС да Србија мора да настави да се бори и говори истину о томе какво је стање на Косову и Метохији, без обзира на то шта међународна заједница мисли.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а,рекао да је сама инцијатива да се води унутрашњи дијалог о Косову допринела да се о тој теми говори више него раније.
"Већ има благородних ефеката. Не можемо да се изборимо са овим изазовом без целог друштва. Сваки дијалог је лековит", указао је директор Канцеларије за КиМ.
Говорећи о саопштењу Европске комисије о Косову и Каталонији, Ђурић је рекао да су неки "изгледа очекивали да ће Србија можда да ћути на неправду, лицемерје и двоструке стандарде".
"Али, видели сте да је Србија веома јасно реаговала, и поставила нека питања – како је то могуће да за Србе важе нека правила која не важе ни за једну земљу на свету, како је наш устав мање вредан. Наставићемо да бацамо светло на истину – не могу постојати народи и државе мање равноправни у односу на друге и да међународно право за једне важи а за друге не", нагласио је Ђурић.
Ђурић је поновио да Србија подржава јединство Шпаније, али и да је ово ситуација у којој је наша земља добила снажан аргумент када је реч о Косову и Метохији. 
Према његовим речима, никога не треба да чуди што је Приштина све даља од међународних организација.
"Чињеница да су одустали од кандидатуре у Унеску значи да нису говорили истину. Морамо да наставимо да се боримо, говорећи истину о томе какво је стање, без обзира на то шта међународна заједница мисли", закључио је Ђурић.
Када је реч о предстојећим локалним изборима на КиМ, заказаним за 22. октобар, Ђурић је рекао да је важно да Српска листа на локалним изборима по трећи пут потврди јединство Срба на Косову и Метохији.
"Трећи пут Србе на КиМ зову на испит јединства, у априлу, јуну ове године пре тога, и сваки пут су Срби били јединствени. Покушавали су да потуре листе који су ближе Приштини...", напоменуо је директор Канцеларије за КиМ.
Идеја Владе је, каже, била да на КиМ не смемо да дозволимо поделе међу Србима.
"Народ се увек одазивао нашим позивима, људи знају да кроз Листу чувају органску везу са Србијом. Наш циљ је да 22. ојачамо везе", истакао је Ђурић.
Ево где је нестао Бели Прелетачевић и чиме се данас бави прочитајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање Марка Ђурића у јутарњем програму Хепи телевизије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА