Најновије

НЕМА ВИШЕ СТАЈАЊА: Сиријска армија се неумољиво приближава америчкој бази у Ал Танфу! (МАПА)

Од почетка октобра, Сиријска арапска армија (САА) и њени савезици забележили су значајан напредак дуж јорданске границе, у правцу граничног прелаза Ал Танф.

САА (Фото: ЈуТјуб)

Сиријске снаге заузеле су већи број караула и важних тачака у продору са западне стране америчко-џихадисичког џепа на југу Сирије и сада се, према наводима сиријских војних извора налазе на 50 километара од америчке базе у Ал Танфу. Малобројни снимци појавили су се до сада из ове операције САА: Руско Министарство одбране јуче је, након претходног упозорења да су спремни да одговоре на провокације из америчке базе, о чему више можете да прочитате ОВДЕ, јуче је саопштило да Американци користе 60.000 жена и деце у оближњем избегличком кампу као "живи штит" и наговестили да је то једини разлог њиховог опстанка у "црној рупи" на југу Сирије, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.

Ипак, споро, али сигурно напредовање сиријских снага дуж границе са Јорданом, које је у складу са Споразумом о деескалацији за овај део Сирије, говори да су снаге лојалне Дамаску спремне да у ову борбу уђу и без подршке артиљеријско-ракетних средстава, што обезбеђује мању могућност цивилних жртава у околини једног од највећих избегличких кампова у ратом разореној земљи. Велики број азијских медија тврди да се у избегличом кампу врши и регрутација за припаднике Исламске државе, које Американци касније шаљу на задатке унутар сиријске територије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА