Најновије

Протест Војног и Полицијског синдиката: "Вратите нам државу! Тражимо смене!"

Синдикати и удружења грађана из свих крајева Србије дали су подршку Војном и Полицијском синдикату доласком у српску престоницу, где је данас у 14 часова испред зграде Председништва одржан велики свенародни уставобранитељски протест.

Са протеста (Фото: Фејсбук/Принтскрин)

Протестна колона је завршена на Тргу републике. Председник Војног синдиката Србије Новица Антић навео је да су сви који су данас на улицама Београда јунаци. "Јунаци су и наше колеге које су отерали на вежбе, да не би данас били са нама на протесту. Кроз историју су наше славне колеге, попут Мишића и Бојовића, отпочињале битке за ослобођење Србије од терора и непријатеља речима: "Помоз Бог, јунаци!" Ако имате непријатеља који вам руши државу, ако не поштује њен интегритет и територију, то је сигнал да војник треба да крене да испуњава своју заклетву и стане у одбрану Србије. То не зна онај који не зна шта је војска, јер је из ње бежао и дезертирао. У овој згради не седи наш председник, јер да седи, изашао би и обратио би нам се", истакао је Антић. Он је позвао и раднике да се убудуће прикључе протестима. "Када се створи прави тренутак у складу са нашим правима, отераћемо криминалце са власти. Без обзира што тзв. председница Народне скупштине даје себи за право да забрани да се тамо говори, ми ћемо од сада да се организујемо да долазимо у Скупштину и сами пратимо седнице. Па да видимо ко ће да нам забрани да чујемо шта имају људи да кажу. Браћо и сестре, заборавите на различитости, Србија ће бити враћена", узвикнуо је Антић са бине и позвао окупљене у протестну шетњу улицама Београда. У Војном синдикату Србије истакли су да је репресија режима имала само супротан ефекат. Ноћни упад војне полиције у кућу Новице Антића, председника Војног синдиката Србије, да би му уручили позив за суђење због говора на протестима, претње ауто-поревозницима да не превозе грађане до Београда, ангажовање армије ботова да коментаришу текстове у јавности, само су пробудили српски инат. Јелена Анасоновић из организације "Против диктатуре" са импровизоване говорнице је поручила да види много људи који су били са њима на улици у априлу. "Заједно сте са нама протестовали против ове криминалне власти и мислите да борба треба да се настави. Ја сам овде у име студената. У априлу смо доказали да можемо да се боримо сви заједно, да оставимо по страни све разлике, јер нам је циљ исти, а то је борба против ове власти. Јер у овој држави ако се не мисли онако како је рекао госпподин председник, то не ваља. Питају ме шта имам од тога. Имам достојанство и имам будућност, јер сам студент, јер нећу да гледам само како да се увалим у неку фотељу. Фотеља ће доћи пре или касније ако је заслужена", рекла је она. Да видите о чему су разговарали Вучић и Путин, погледајте ОВДЕ. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Више од 2000 људи окупило се прошле године на платоу испред зграде Министарства одбране на протесту који је организовао Војни синдикат Србије са захтевом за побољшаје социјалног и материјалног положаја запослених у Војсци.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА