Најновије

ЗАПАДНА СРБИЈА ПАРАЛИСАНА: Први снег однео прву жртву (ВИДЕО)

У ноћи између петка и суботе снег је пао на планинама југозападне Србије – Златару, Златибору, Јадовнику, Јавору, Муртеници и Чемерници. Уз мање тешкоће на успонима одвија се саобраћај на магистрали Златибор – Пријепоље – јужни Јадран.

Проблеми на путевима (Фото: Јутјуб)

Пред зору забелела се Нова Варош, градић на 1.000 метара надморске висине. У првим јутарњим часовима вејало је као у сред зиме, па су се први ранораниоци латили лопате, уклањајући снег дебљине преко десетак центиметара. Снег је пао и у долини Лима, на 400 метара надморске висине. Први снег причинио је мање штете ломећи воћке и листопадно дрвеће, на коме је тек лишће почело да жути. Снег је у шумама овог дела Србије прекинуо рад дрвосеча и рабаџија, јер је извлачење грађе, огревног дрвета и сировина за пелет било у пуном јеку.

Прве обуставе саобраћаја

Јавно предузеће "Путеви Србије" је саопштило да је због снега на коловозу у току обустава саобраћаја на државном путу 2. А реда, на деоници Ивањица - Преко Брдо. Екипе путара су на терену и раде на чишћењу коловоза, наводи се у саопштењу. Јавност ће бити благовремено обавештена о нормализацији саобраћаја на наведеном путном правцу. Учесници у саобраћају се позивају да поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу, наводи се у саопштењу. Многи без струје, сточари завејани на испаши Снег се јутрос забелео у околини Ивањице, на планинама Голија, Јавор, затим у вишим пределима Пријепоља, на Златибору и Златару. У појединим местима снег је нападао више од 20 центиметара. На Голији, у селима Девићи, Остатија, Оцртен, снежни покривач је и до 30 центиметара, а више од 1.000 људи је без струје. "Снег, ко усред зиме, почео је да пада током ноћи, а пошто је влажан, под његовим теретом се ломе гране. Непроходни су и поједини путеви, а струје нема у Девићима и још неколико села у том крају", каже за Глас западне Србије Микан Васиљевић из села Мланча. Према његовим речима, један број сточара снег је затекао на испаши, због чега не могу да врате стоку својим кућама.

Забелело се и у Пријепољу

Први снег јутрос се забелео у Полимљу и донео невоље путарима. Висина снежног покривача у планинским пределима износи око 30 центиметара, док снега има и у нижим деловима Пријепоља. Најтежа ситуација је на Јабуци и у Каменој Гори где влажног снега на коловозу има око 10-так центиметара што отежава саобраћај према Црној Гори и граничном прелазу Ранче и на моменте прави застој. Снег је у појединим деловима општине оштетио стубове на нисконапонској мрежи па је било и проблема у снабдевању електричном енергијом у вишим деловима општине.

Директан судар мини-буса и аута код Златибора, један погинуо

Једна особа је погинула данас у директном судару путничког аутомобила и мини-буса, на магистралном путу Златибор - Нова Варош.  До удеса је дошло током преподнева на делу пута где је коловоз клизав јер је у том подручју током ноћи пао снег.  Пут је после обављеног увиђаја рашчишћен, а саобраћај је нормализован. Да видите ново запрепашћење министарке Михајловић, погледајте ОВДЕ. Извор: Вечерње новости/Курир/Танјуг Бонус видео: Снег у Србији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА