Најновије

ДОДИК: Пресуда Орићу доказ да у БиХ нема казне за злочине над Србима! Позивам све Србе...

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је ослобађајућа пресуда Насеру Орићу доказ да нема казне за злочине над Србима и да је само довољно да Бошњак суди Бошњаку и он ће бити ослобођен.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Председник судског већа је био Бошњак. Ово је прилика да рехабилитијумо причу о већ заказаном референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ. Позивам све Србе да изађу из свих иниституција Тужилаштва и БиХ", истакао је Додик. 
Председник Српске је додао да је овакво понашање Суда БиХ недопустиво.
"Ја ћу позвати све важне људе у Српској и ово је тачка преко које се неће проћи. Чињеница је да је чак и било Бошњака који су сведочили против Орића и то није било довољно за пресуду", нагласио је Додик.
Иначе Додик је у интервјуу за "Новости" изјавио да не одустаје од Декларације о заштити српског народа и нације, на њој се увелико ради, и у новембру би требало да буде представљен предлог текста.
Он каже да је за рад на усаглашавању документа окупљен значајан број стручњака разних профила из Београда и Бањалуке, "имена која имају важне ствари да кажу на ову тему":
- Предлог ће бити доступан за иницијативе и сугестије. Биће довољно времена за јавну расправу о документу како би се обезбедила што шира подршка, пре него што оде на усвајање у парламенте Србије и РС, рекао је Додик који је на питање како гледа на упоређивање ове декларације са Меморандумом одговорио:
- Зашто пре било каквих критика сви ти "душебрижници" нису прво сачекали да виде предлог текста?! Кад је реч о Меморандуму, који никада није постао званичан документ, неко је тада хтео да дискредитује и САНУ и српско национално питање и да га користи као аргумент против настојања Србије и Срба да политички решавају свој статус. Слично се дешава и сада, са декларацијом о опстанку.
Први човек РС на питање шта ће тачно бити садржина, јер се чују и оптужбе да је документ "великосрпски пројекат" каже:
- Декларација свакако нема намеру и амбицију да дира друге народе и њихова права, већ искључиво да афирмише наша национална и политичка права, српски идентитет, писмо, језик... То ће бити садржина документа.
Додик не види ни шта је спорно у томе што је рекао да је његов сан да Србија и РС буду поново једно и да њега нико не може да заустави.
- БиХ је веома тешко одржива и ја нисам једини који о томе прича на тај начин. Никакве користи од БиХ немамо, имамо само проблеме с њом. Она је за нас нежељено место. Реаговала је и Амбасада САД у Сарајеву, оптужујући ме да рушим Дејтонски споразум и Устав БиХ који не дају могућност отцепљења ентитета. Али исто ту могућност и не забрањују. Нека ми покажу где то пише? Наравно, из политичких разлога они потенцирају само оно што им одговара. Ако је ико прекршио Дејтонски споразум, онда је то управо америчка амбасада у Сарајеву, активностима и потезима својих представника у БиХ у последњих 20 година. 

Увенули пензионер

* Бивши високи представник међународне заједнице у БиХ Педи Ешдаун позвао је Брисел да упозори Србију да неће постати чланица све док не буде спроводила политику ЕУ у БиХ, додајући да вас "само Београд може да смири"...
- Један увенули пензионер са лошом репутацијом код Срба покушава да држи придике како се треба понашати. Њега не слуша ни ЕУ. Ја волим Београд више него што Ешдаун може и да замисли. Наравно, ствари не функционишу тако како је он научио понашајући се као слон у стакленој башти овде у БиХ. Он је спроводио политичко насиље и није ни чудо што на тај начин говори.

Ништа без аутономије

У случају Каталоније и Косова поново се показала политика дуплих аршина међународне заједнице...
- То смо ми у РС најбоље осетили. Међународна политика дуплих стандарда и фаворизовање права Бошњака муслимана код Срба у РС није ослабила вољу да одлучују о својој земљи. Напротив, таква политика нас је оснажила у уверењу да без аутономије, која нам је додељена у "Дејтону", нема ни нашег опстанка.
Прочитајте ОВДЕ све о скандалозној ослобађајућој пресуди.
Извор: Новости/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик је недавно био гост код Мирослава Лазанског.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА