Najnovije

ČUDESNE SRPKINJE POKORILE EVROPU: Odbojkašice osvojile zlato bez poraza! Holandija deklasirana u finalu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Holandije sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) u finalu Evropskog prvenstva u Bakuu.

Srpske odbojkašice (Foto: Jutjub)

Do druge titule u istoriji, prve posle Beograda 2011, izabranice Zorana Terzića predvođene fenomenalnom Tijanom Bošković sa 28 poena, došle su sa impresivnih šest pobeda, uz samo dva izgubljena seta.
Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je u meču za treće mesto savladala selekciju Azerbejdžana sa 3:1 u setovima.
Reprezentaciji Srbije je ovo četvrta medalja na kontinentalnim šampionatima, a druga zlatna, nakon trijumfa 2011. godine u Beogradu.
Izabranice Zorana Terzića nešto su lošije počele meč, na prvom tehničkom tajm-autu gubile su sa 6:8, ali su već do drugog stigle do preokreta i vodile sa 16:14. U završnici tog seta odbojkašice Srbije imale su potpunu kontrolu, pa su došle do vodjstva od 1:0 u setovima.
U drugom setu odbojkašice Srbije nastavile su u istom ritmu, u pojedinim trenucima imale su i prednost od četiri poena, ali je sredinom tog perioda usledio mali pad. Holandija je to iskoristila i posle drugog tehničkog tajm-auta imala je prednost od 19:16.
Ipak, Srbija je u finišu podigla nivo igre koju je nosila Tijana Bošković i preokretom došla do vodjstva od 2:0 u setovima.
I pored toga što Srbija vodila sa 2:0 u setovima, Holandjanke se nisu predale, odličnom igrom u trečem setu, ali i nešto lošijom srpskih odbojkašica, uspele su da smanje zaostatak na 2:1 u setovima.
Srbija je u četvrtom setu odigrala izuzetno kvalitetno, odbrana je bila na znatno više nivou, a to je s druge strane donelo sigurnost u napadu, pa je ekipa Zorana Terzića na kraju došla do trijumfa.
Pročitajte OVDE sve o najkrvavijem sportu na svetu.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su srpske odbojkašice razbile Holanđanke na početku takmičenja.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA