Najnovije

SELAKOVIĆ: Ne želimo da ugrozimo dobre odnose sa Španijom!

BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je Srbija odložila slanja pisma Evropskoj komisiji, povodom reakcije na referendum u Kataloniji, jer ne želi da ugrozi dobre odnose sa Španijom.

Nikola Selaković (foto: Jutjub printskrin)

"Kraljevina Španija je veliki prijatelj Srbiji. Ona je to dokazala u najtežim momentima. Srbija neće da ugrozi te odnose. Iz tog razloga došlo do odlaganja pisma. Ono cće biti blagovremeno prosleđeno kada budemo procenili i kada budemo imali razumevanje naših prijatelja za to", rekao je Selaković za RTS. 
Podsetio je da se Srbija priprema za početak unutrašnjeg dijaloga o KiM i da će početi panelima profesora prava i političkih nauka.

Selaković: Erdoganova poseta veoma značajna

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da sporazumi koji će biti potpisani tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana donose veliku korist za srpsku privredu, ali će i produbiti odnose dve zemlje.
"Niz sporazuma koji će biti zaključeni donose velike beneficije, velika korist za srpsku privredu - od sporazuma koji se tiču izvoza goveđeg mesa, suncokretovog ulja. Biće još niz sporazuma o saradnji koji će produbiti saradnju dve zemlje", rekao je Selaković za RTS.
On je dodao da sa Erdoganom dolazi i 185 jakih privrednika koji su ulagali u Krupanj, Vladičin Han, Žitorađu, odnosno u one krajeve Srbije gde nijedna zapadna kompanija nije htela.
Kako kaže značaj posete Erdogana je veliki jer pokazuje "da je Srbija postala politički zrela zemlja, koja razgovara i sa onima sa kojima se ne slaže u svemu i sa kojima ne deli iste pozicije već traži zajedničke dodirne tačke".
"Tako je to i sa Turskom koja je nezaobilan vojni, politički, privredni faktor u ovom delu Evrope. Ima široku sferu uticaja, prisutna je kroz te uticaje i na prostoru naše zemlje", pojasnio je on.
Upitan da prokomentariše to što su dobri odnosi Srbije i Turske sa Moskvom izazvali negodovanje Zapada, Selaković je odgovorio da je Srbija mala zemlja da bi se bavila politikom velikih sila i mešala u njihove sukobe.
"Zanima nas napredak naše ekonomije, modernizacija vojske, jačanje mira i stabilnosti . Trudimo se da u sardnji sa svakom stranom sveta koja ide prema nama ispruženom rukom ostvarimo bolju poziciju za našu državu", zaključio je on.
Gde je Srbija zakazala? Orić godinama šetao po Beogradu, imao ljubavne sastanke. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikola Selaković o donaciji Linde Vong
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA