Najnovije

Novi Pazar okićen zastavama: Erdogan: Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad...(VIDEO)

- Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru tokom zajedničkog obraćanja sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Okićeni Novi Pazar (Foto: Jutjub)

Dodao je da je radio u interesu svih građana Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Erdogan je poručio da želi da u Srbiji vladaju jedinstvo i sloga.
"Znam ja da ovde neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i da kažem da sam radio i radim najbolje što mogu i što umem u vašem interesu i interesu svih građana Srbije, bez obzira na veru i nacionalnu pripadnost", rekao je predsednik Vučić. 
Zahvalio je Erdoganu što misli na stanovnike koji ovde žive i "želi da pomogne koliko i mi želimo i hoćemo".
"Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca" rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.
Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.
"Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga", poručio je srpski predsednik.
"Živelo srpsko-tursko prijateljstvo. Živela Srbija", pozdravio je Vučić Novopazarce.   

Erdogan: Čuvaćemo naše prijateljstvo 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima.
"Čuvaćemo naše prijateljstvo", poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku.
"Nadam se da nas nacije neće odvajati već da će nas Srbija spajati", rekao je turski predsednik.
On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od najbitnijih mostova koji povezuje državljane Turske poreklom iz Sandžaka i bošnjačku manjinu u Srbiji.
"Ova jaka veza pozitivno se odrazila i na razvoj naših bilateralnih odnosa", rekao je Erdogan i podsetio na pesmu "kad pogledam sa bedema vidim divan grad.... ".
"Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad, njega krase manastir Sopoćani i stara tvrđava, a najlepša je Altun-alem džamija", primetio je Erdogan.
Radićemo, dodao je, na povećanju prosperiteta Srbije i Novom Pazaru kao važnom delu ove zemlje.
On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravi i iskreni prijatelj Turske i podosetio da je bio jedan od prvih koji je pružio podršku institucijama Turske u noći kada je u toj zemlji pokušan puč.
Erdogan je, pozivajući na slogu, rekao da su za "svaki haos i sukob koji je nastao na Balkanu sa provokacijama spoljnih sila" najveći ceh uvek plaćali ljudi koji u tom regionu žive.
"Koliko god budete jedinstveni i složni, koliko god budete živeli kao braća, toliko ćete biti sigurniji i bolje ćete živeti", rekao je Erdogan.
"Bićemo jaki i čvrsti, bićemo braća i čuvaćemo nase prijateljstvo", poručio je turski predsednik.

Sastanak Vučića i Erdogana sa predsednicima opština

Predsednici Srbije i Turske prethodno su se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.
Predviđeno je i potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju.
Grad je u znaku dolaska dva predsednika. Skoro svaka zgrada u centru ukrašena je zastavama Turske i Srbije ili transparentom "Dobrodošli u Novi Pazar", "Vučić - Erdogan", dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst "I za reči i za postupke", na turskom.

Transparenti dobrodošlice u Novom Pazaru

Veliki broj građana je u crvenom, ili nose marame i šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.
Pročitajte OVDE kako je Lider Pokreta Obraz Mladen Obradović žestoko iskritikovao vlast zbog načina na koji je u Srbiji dočekan predsednik Turske Redžep Erdogan?
Izvor: RTS/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poruke Vučića i Erdogana iz Beograda.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA