Najnovije

POČIŠĆENI: Ruska avijacija uništila komandni centar ID i ubila 70 terorista iz Alžira, blizu Majadina!

Ruske vazduhoplovne snage su uništile komandni centar ID u provinciji Deir Ez Zor u Siriji i ubili 34 teroriste koji su ušli u zemlju iz zapadnih regiona Iraka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska avijacija u Siriji (Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

Ruski avioni su u proteklih 24 sata obavili 182 vazdušnih napada protiv položaja džihadista u Siriji, navedeno je u saopštenju.
Prema rečima portparola ruskog inistarstva odbrane majora Igora Konašenkova, u području Majadina eliminisano je ukupno 70 terorista ID koji su kasnije identifikovani kao državljani Alžira.
Napad je sproveden nakon što su izvidni dronovi otkrili veliko uporište militanata na istočnoj obali reke Eufrat u blizini grada Majadin. Teroristi su imali artiljerijsko i tenkovsko skladište, kao i razvodnu mrežu podzemnih tunela.

"Uništeno je komandno mesto i tri grupe terorista koji su kao pojačanje stigli u područje sa teritorije Iraka. Potvrđeno je eliminisanje 34 militanata, uništeno je 5 terenskih vozila sa velikim kalibrom, kao i dva vozila sa municijom ", rekao je Konašenkov, komentarišući vazdušne udare u blizini sela Hatla u provinciji Deir Ez Zor.
Ruski Suhoi Su-34 bombardovao je isto područje 40 minuta nakon što su teroristi pokušali da se evakuišu i zbrinu ranjene. Svi su poginuli.
Pročitajte OVDE sve detalje bitke za Majadin.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako Rusi dejstvuju sa helikopterima.

Bonus video

Moćni Su 34 u akciji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA