Najnovije

BRNABIĆ: Punopravno članstvo prioritet Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Ona je istakla i da je mesto čitavog regiona u Uniji, jer bez uključivanja Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.
Premijerka je naglasila da Srbija nastavlja da sprovodi sveobuhvatne reforme u brojnim sektorima kroz koje teži da modernizuje društvo i državu i uspostavi snažne institucije, čiji je rad zasnovan na demokratskim principima i punom poštovanju vladavine prava i dodala da se nada da će uskoro doći do otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu.
Brnabić je navela da Srbija vidi jačanje regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao jednu od osnovnih poluga za nastavak politike pomirenja u regionu i da želi da bude aktivan i kredibilan partner u svim regionalnim inicijativama i procesima.
Ona je dodala da je potpisivanje Ugovora o transportnoj zajednici i konsenzus svih iz regiona i Evropske komisije, da sedište budućeg sekretarijata bude u Beogradu, od velikog značaja i za Srbiju i za region.
Vojislav Šešelj tvrdi da ga je Milorad Ulemek Legija spasao u Hagu. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Brnabić: Očekujem otvaranje novih poglavlja do kraja godine
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA