Najnovije

RUSIJA OTKRIVA: Amerikanci prebacili još 1.000 teško naoružanih terorista u Siriju!

Iz dve iračke provincije, u kojima se sprovodi operacija koalicije na čelu sa SAD, granicu Sirije je prešlo više od hiljadu dobro naoružanih terorista Islamske države, saopštio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Vojske Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj.

Islamska država: paravojna jedinica američke vojske (Ilustracija: Pravda)

- Iz iračkih provincija Anbar i Najnava, u kojima se sprovodi operacija snaga međunarodne koalicije na čelu sa SAD, sirijsku granicu u oblasti Abu Kamal prešlo je više od hiljadu terorista s tenkovima, višecevnim raketnim bacačima i artiljerijom, rekao je on. Kako je naveo Rudskoj, iz zone u oblasti naselja Tanf, koje je pod kontrolom SAD, položaje vladinih snaga napalo je još 450 terorista ID-a. Prema njegovim rečima, krajem septembra su vođe ID-a pokušale da izvedu masovnu kontraofanzivu unutar Sirije, u kojoj je učestvovalo oko tri hiljade terorista. - Nakon odlučnih dejstava vladinih snaga, uz podršku ruske avijacije, teroristi nisu uspeli da postignu svoje ciljeve. Kontranapad ID-a je prekinut, a njegove glavne snage su uništene, naveo je Rudskoj.  Da pidsetimo, Rusija je u drugoj polovini septembra objavila satelitske fotografije koje dokazuju saradnju američke vojske i najozloglašenije terorističke organizacije na planeti:

Tokom oktobra likvidiran 31 terorističi vođa

Tokom oktobra u Siriji je ubijen 31 vođa terorista, rekao je Rudskoj i dodao da je teško ranjen lider Nusra fronta Abu Muhamed el DŽuljani, a da su likvidirani načelnik službe bezbednosti ove organizacije Ahmad el Gizai i njegovi komandanti Husem Mahzum, Ahmad Halec Ali el Zavavi i drugi. Prema njegovim rečima, teritorija koju kontrolišu teroristi ID-a za mesec dana se smanjila za 5.841 kvadratnih kilometara, a 142 naselja su oslobođena. On je, takođe, naveo da je u protekloj sedmici ruska avijacija pogodila 993 cilja ID-a. Prema njegovim rečima, širi se linija odbrane na istočnoj obali reke Eufrat i uspešno se razvija ofanziva u severnom i južnom pravcu. A zašto je Berlin zapretio Amerukancima da lako mogu da stanu na stranu Kine i Rusije, pročitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Transportna mula terorista: SAA pronašla neverovatnu količinu oružja i municije u nesrećnim životinjama:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA