Najnovije

DAČIĆ: Kad mi kažu "Ćuti Ivice i pevaj", odgovorim "pevao sam i pevaću za dobro Srbije"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da ga raduje činjenica što je prvi potpredsednik Vlade koja će biti prva, od 2008, koja će kalendarsku godinu završiti s viškom u državnoj kasi.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić je, u autorskom tekstu povodom 100 dana Vlade Srbije na čijem je čelu Ana Brnabić, napisao da je mnogo toga urađeno, da mnogo toga i nije, ali da se krenulo s mrtve tačke.
Naveo je da niko nije bio ponosniji od njega kad je stigla vest da Kosovo odustaje od zahteva za članstvo u Unesku. "Pao mi je kamen sa srca težine Dečana i Zočišta, ponovo sam video Gračanicu u punom sjaju, i znao da su naše svetinje na Kosovu ostale na sigurnom i da ih dušmani nisu uzeli. Mnogo znoja smo prolili predsednik Vučić i ja kako bismo ubedili naše prijatelje u svetu zašto je opasno dozvoliti Pacoliju, Haradinaju i Tačiju da uđu u Unesko". Istakao je da su neke članice koji su prošlog puta glasale "za", ubedili da ovaj put glasaju "protiv".
Dačić je napisao da očekuje da će za dve godine Priština ponoviti zahtev za članstvo, a da Srbija do tada mora biti spremnija nego ikada.
Ocenio je da je ugled Srbije iz dana u dan sve jači: "Svuda smo rado viđeni, nikoga više ne lažemo... Znam ja da će mnogi sada reći: "Ćuti, Ivice, i pevaj", ali poručio bih tim dušebrižnicima, da ću za Srbiju sve učiniti. Da, pevao sam, i pevaću. Pevao sam Merkelovoj, Sergeju Lavrovu, Eštonovoj, Rami, Erdoganu i Putinu, i Trampu ću, ako treba, ne stidim se toga. Diplomatija i diplomatske pobede nekad se ostvaruju pesmom, šarmom, dobrom šalom, a ne samo ultimatumima, reciprocitetom i silom. Srbija nije u poziciji da se busa u grudi, videli smo šta nam je to busanje decenijama unazad donelo."
Kaže da skupština, kako je poslanike nazvao "akteri na društvenim mrežama, kibiceri sa balkona", da su svi glavni kritičari: "A kada treba nešto zaista da se uradi za zemlju, ostajemo Vučić i ja, ko Pašić i Paču. Bilo kako bilo, nastavljamo dalje, kritičari neka rade svoj posao, a iza nas ostaće rezultati".
Dačić je napisao da vidi da mnogi danas pričaju da će Kosovo da dobije stolicu u UN, ali dodaje da su to priče po principu "pas laje, vetar nosi". "Zamoliću svog prijatelja Dragana Markovića Palmu da im posudi onu drvenu hoklicu iz Jagodine, da sednu ljudi ispred zgrade UN u NJujorku, jer nikada u njoj fotelju dobiti neće".
Dodao je da to što će Vlada Srbije ostvariti višak u kasi ove godine, prvi put od 2008, jeste prava i krupna stvar, i pokazatelj kako se kabinet Ane Branbić bori za bolji život, pre svih naše dece.
"Zbog te dece, zbog njihovih osmeha i opstanka u zemlji, sve radimo. Jer Srbija je jača ako u njoj ima više dečjih osmeha, a ne topova i cevi pušaka. Srbiju branimo rađanjem, a ne umiranjem u ratu", rekao je Dačić, istakavši da je svim ministrima poručio da "smo ovu našu prelepu Srbiju samo pozajmili od naše dece i unuka".
"Mi smo ti koji im određujemo budućnost, i nikako ne smemo ništa da učinimo da im ta budućnost bude krvava", zaključio je Dačić u autorskom tekstu.
Pročitajte OVDE kakav to odvažan predlog imaju Vučić i Brnabićeva a tiče se dijaloga o Kosovu?
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Dačić pevao Erdoganu.

Bonus video

Šta je sve Dačić ispričao Milomiru Mariću pogledajte ovde.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA