Najnovije

AUSTRIJA KRITIKUJE TRAMPA: Sporazum sa Iranom je važan za...

Austrijski kancelar Kristijan Kern i ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenjuju, nakon pretnji američkog predsednika Donalda Trampa da će SAD istupiti iz sporazuma o nuklearnom materijalu sa Iranom, da je taj dokument važan za stabilnost na Bliskom istoku.

Sebastijan Kurc (Foto: Sinhua)

- Smatram da je sada važno da se na miru, na osnovu sporazuma, nastavi rad. Pridržavanje dokumenta je do sada u suštini funkcionisalo - rekao je Kern u izjavi austrijskoj televiziji ORF.
Kurc je podsetio da je sporazum dogovoren u Beču i da je dobar.
- Ako ga sada neko dovodi u pitanje onda destabilizuje odnose sa Iranom i celim regionom. To ne smatram dobrim - kazao je on. Inače u Austriji se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori i sve ukazuje na to da će u odnosu na vladajuće stranke levog centra odlične rezultate ostvariti konzervativne i partije krajnje desnice. U Austriji je registrovano oko 6,4 miliona glasača. Socijaldemokratska partija (SPO) kancelara Kristijana Kerna i konzervativna Narodna stranka (OVP) razmenili su optužbe za prljavu predizbornu kampanju. Koaliciona Vlada raspala se u maju kada je na čelo OVP došao sadašnji ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc. Prema rezultatima Anketa, Kurc (31) je glavni kanditat za pobedu na izborima zahvaljujući njegovim planovima za smanjenje priliva imigracije i radnika iz siromašnijih istočnoevropskih država. NJegovi stavovi slični su opozicionoj Partiji Slobode (FPO) na čijem je čelu Hans-Kristijan Štrahe. Rezultati anketa govore da će se FPO i SPO boriti za drugo mesto na izborima.
Pročitajte OVDE zašto će odvajanjem Katalonije Evropa biti uništena?
Izvor: Tanjug/Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurc: Zahvalan Vučiću za vodeću ulogu u Srbiji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA