Najnovije

RUSIJA OŠTRO PROTIV: Unija uvela dodatne sankcije Severnoj Koreji

Evropska unija uvela je danas nove sankcije Severnoj Koreji, u okviru napora međunarodne zajednice da kazni tu zemlju zbog njenih programa nuklearnog i balističkog naoružanja, prenosi AFP.

Zauzimaju se pozicije povodom Korejskog pitanja (Ilustracija: Pravda)

Ministri spoljnih poslova EU potpisali su na sastanku u Luksemburgu novi paket mera, koji uključuje zabranu investicija u Severnoj Koreji i izvoz nafte EU u Pjongjang, navodi agencija. Rusija podržava odluku Saveta bezbednosti UN o uvođenju dodatnih ograničenja Severnoj Koreji, ali sankcije Evropske unije predstavljaju produžetak politike SAD i ne vode ka mirnom rešavanju problema, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Franc Klincevič.
- Dekret ruskog predsednika Vladimira Putina o uvođenju ograničavajućih mera Severnoj Koreji predstavlja privrženost Rusije ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza, međutim neophodno je držati se tih mera koje su propisane od strane Saveta bezbednosti, rekao je Klincevič. Iz tog razloga, kako je rekao, Rusija ne može da bude saglasna sa politikom EU o uvođenju jednostranih sankcija Severnoj Koreji koje nisu u skladu sa SB UN, jer taj put ne vodi ka mirnom rešavanju severnokorejskog problema. Izvor: Tanjug, rs.sputnikneews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Visoka delegacija Severne Koreje boravila je nedavno u Moskvi:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA