Najnovije

Evo zašto je ruski lovac MiG-29 doveo NATO do ludila!

Ruski višenamenski lovac četvrte generacije MiG-29 je zbog svojih letačkih kvaliteta i naoružanja "doveo NATO do ludila", zaključio je u članku "Nešenel interesta" Sebastijan Roblin.

MiG-29 (Foto: Jutjub)

- MiG-29 je postao prvi ruski reaktivni lovac četvrte generacije koji poseduje smrtonosni izgled, za razliku od ranijih sovjetskih letelica. Brzi i pokretljiv MiG-29 može da pretekne svakog lovca NATO-a, a naoružan je najsavremenijim raketama - piše Roblin.
Kao glavni plus ruskog lovca autor je naznačio njegov turboreaktivni motor RD-33, zbog kojeg avion može da razvije veliku brzinu, ali i zbog kojeg ima odlične manevarske sposobnosti, koje su veće od američkog F-16.
Još jedna prednost MiG-29 je ruska navođena raketa klase „vazduh-vazduh“ malog opsega sa infracrvenim sistemom samonavođenja R-73. Ribin naglašava da se u SAD takvo naoružanje pojavilo tek 2003. godine.
Na kraju, nije nevažno i to što MiG-29 može da poleti sa nepripremljenog terena, kao i da sleti na takav teren. U zaključku Roblin naglašava da će MiG-29, bez obzira na to što u ovom trenutku u Rusiji postoje noviji modeli aviona, ostati u stroju još dugo vremena, dodajući da su kod novih modifikacija lovaca eliminisani nedostaci koji su postojali kod prvih modela.
Pročitajte OVDE zašto američki Patriot nema šanse protiv ruskog S-400?
Izvor: Vesti.online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Fantastične manevarske sposobnosti MiG-29.

Bonus video

Uživajte u snimcima i veštini pilota koji vlada moćnom mašinom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA