Najnovije

VUČIĆ: Srbija će dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom

Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom u obostranom interesu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Vučić (Foto: Jutjub)

Kako je saopšteno iz Pres službe Predsednika, Vučić i Čepurin su razgovarali o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja.
Ambasador Rusije je tom prilikom istakao potrebu da se, zbog obima posla, što pre reši status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, navodi se u saopštenju.
Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su , dodaje se, izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene u ovoj godini.
Dvojica sagovornika su konstatovali i značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, istakavši da isporuka ruskih Migova 29 srpskoj Vojsci predstavlja veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu.
"Srpski predsednik je u razgovoru sa ruskim ambasadorom naglasio da će Srbija, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dale razvijati dobre odnose sa Rusijom, u obostranom interesu", navodi se u saopštenju.
Ulazak u NATO Srbiju bi učinilo vojnim protivnikom Rusije. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Uveren sam da BIH neće priznati nezavisnost Kosova
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA