Najnovije

HAOS U PARLAMENTU RS! Dodik: Vest je da Skupština radi, ne da je opozicija ometa (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da glavna vest nije to što opozicija ometa zasedanje parlamenta Republike Srpske, već da skupština radi.

Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je rekao novinarima da se sednica održava u maloj skupštinskoj sali isključivo iz pristojnosti, iako su neki mislili da ce biti primenjene određene represivne mere udaljavanja ili fizickog iznošenja, što bi bilo medijski atraktivno.
"Kao pristojni ljudi prešli smo u malu salu", rekao je Dodik, prenosi RTRS.
On je naglasio da svi poslanici Narodne skupštine imaju ravnopravan status i koriste neka svoja prava.
"Ne slažem se da je sednica prekinuta i blokirana. Ona je u nekom trenutku možda prekinuta, ali se nastavila u punom kapacitetu i to se može videti", rekao je Dodik.
On je naveo da ne zna koliko će opozicija politički kapitalizovati od ometanja sednice Narodne skupštine, zauzimanja nekog stola u skupštini i onemogućavanja drugih da rade.
"Ovo društvo i njegove institucije neće prestati da donose propise kako treba i kako je predviđeno. To mi apsolutno pokazujemo. Programom rada Narodne skupštine u narednom periodu imamo dosta važnih tačaka dnevnog reda - budžet, ekonomsku politiku, kao i neke zakone koje treba usvojiti. Nastavićemo da radimo a oni koji misle da im je glavni politički domet da zauzmu jedan sto u skupštini, to je njihovo... Sva sreća pa skupština ima nekoliko sala i može da radi", rekao je Dodik.
On je naveo da je 22. redovna sednica parlamenta javna i da će mediji imati uvid u to što se radi na njoj.
"Ovde nije prekršen nijedan propis i veoma je važno da Skupština radi. Razumem da je medijski atraktivnije poslati priču o pištaljkama, a neka se oni (opozicionari) sami pogledaju kako ružno izgledaju kad pište. To je njihov problem i ohrabrujem ih da rade na takav način", poručio je Dodik.
On je dodao da je u Narodnu skupštinu došao zbog rasprave o Predlogu zakona o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu, čiji je predlagač.
"Rasprava je o tome završena i uveren sam da će zakon biti usvojen jer nije bilo nikakvih primedbi i da će pomoći velikom broju dece i njihovim porodicama kojima je potrebno lečenje van Srpske. To će uvesti više reda, nego haotično skupljanje pomoći svaki dan i taj Fond će biti veoma značajan", rekao je Dodik.
Dodik tvrdi da je ambasadorka SAD oslobodila Nasera Orića! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA