Najnovije

KURDISTAN SE TOPI KAO LED NA SUNCU: Iračani napreduju bez otpora, Kurdi pristali na kapitulaciju? (VIDEO/MAPA)

Iračka vojska nastavila je napredovanje na teritorije ppd kontrolom Kurda bez ikakvog većeg otpora. Prema, za sada zvanično ne potvrđenim izvorima, Kurdi su pristali na zahtev Iraka da odustanu od nezavisnosti i da se vrate na granicu od 2003. godine kada su dobili samoupravu u svom delu Iraka.

Pred njima Kurdi beže (Foto: Jutjub)

Vest o tome da Kurdi pristaju da se povuku na administrativnu liniju iz 2003. godine, prepuste sva naftna polja  Iraku i predaju punu kontrolu nad granicom sa Sirijom objavila je "Raša tudej". Američki predsednik Donald Tramp ostao je neutralan u sukobu svojih saveznika. Nakon pada nekoliko gradova koje  su držali Kurdi, među kojima je i Kurkuk, izostanka podrške SAD i sukoba među ratnim kurdskim frakcijama jasno je da odbrana od žestoke iračke ofanzive nije bila moguća.

Punom crvenom linijom su linije Kurdistana iz 2003. a isprekidanom šta su Kurdi držali do pre par dana  Ako se postojanje sporazuma ispostavi kao tačno, Kurdi će morati federalnoj vlasti da predaju velike teritorije koje su osvojili tokom krvavog rata sa ID. SAA ide ka velikim naftnim poljima južno od Deir Ez Zora a više o tome pogleajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus

Ko su Iračke moilizacione snage koje predvode ofanzivu na Kurde.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA