Najnovije

SUDIJA DEMOLIRAO ZVEZDU: Nezaslužena minimalna pobeda Arsenala na Marakani (VIDEO)

Arsenal je slavio u Beogradu u 3. kolu Lige Evrope, sudija Bastijen iz Francuske isključio Rodića, a nije ni svirao penal za crveno-bele u finišu.

Presudan trenutak utakmice (Foto: JuTjub)

Arsenal je slavio u Beogradu, ali tek u finišu pošto je isključen Milan Rodić u 80. minutu. Olivije Žiru je iskoristio pometnju u redovima Beograđana i u 85. majstorski savladao odličnog Borjana sa pet metara - 0:1. Sudija Bastijan ostaće u lošem sećanju Crvenoj zvezdi, čijim je igralima na ovoj utakmici dodelio čak 6 žutih kartona, uz dva Arsenalu, pritom propustivši da sankcioniše veći broj spornih situacija sa suprotne strane. Puna Marakana dočekala je gosta slavnog imena iz Londona. Koreografija Delija ponovo na nivou... Početnih desetak minuta traje ispitivanje snaga. Za to vreme gromoglasna podrška Delija sa tribina ne jenjava. Tek u 15. minutu prva prilika, i to kakva, za Arsenal. Posle ubačene lopte posle slobodnog udarca stvorila se gužva kod desne stative Zvezdinog gola, gosti su nekako isčeprkali loptu, ćušnuli je na drugu stranu gde je sam bio Teo Volkot, sa šest metara neometan je šutirao, levicom, ali je Borjan nogom uspeo da odbrani zicer. Minut kasnije probao je sa više od dvadesetak metara Krstičić, a Čeh je samo pogledom ispratio nešto slabiji šut pored njegove leve stative. Do prve sjajne šanse crveno-beli su došli u 26. minutu, Krstičić je ubacio loptu iz kornera, sam na šest metara je ostao Boaći, šutirao je glavom, lopta se odbila od zemlju i pogodila rogalj, a potom je odbrana tima iz Londona rasčistila situaciju. U 31. minutu Srnić je centrirao sa desne strane u peterac, Vilok je promašio loptu i zakucao se u Čeha, sam sa loptom ostao je Radonjić, šutirao, ali je Peter Čeh sjajno odbranio, drugi pokušaj Radonjića koji sekund potom je izblokiran.
U rekontri Rodić je s leđa oborio Volkota i dobio žuti karton. Do poluvremena šansi više nije bilo, jedino je Stojković "pokosio" rivala kada ga je prošao, ali je na sreću Zvezde sudija propustio da mu da žuti karton. Samo što je počeo nastavak Srnić je dobio dobru loptu u prostor na desetak metara od gola, ali nije uspeo čestito da je šutne. Zato je na drugoj strani u 48. minutu dobro šutirao Nelson, ali je Borjan bio siguran. Ređale su se prilike kao na traci, četiri minuta kasnije ubačena lopta sa leve strane na penaltik, utrčao je Krstičić i šutirao glavom, ali pravo u golmana Čeha. U 54. Srnić je posle greške rivala iskosa sa desetak metara gađao pod prečku, ali opet je obranio Čeh. Usledio je period bez prilika, a onda i izmena kod Zvezde, Babić je na štoperu povredio povređenog Savića u 66. minutu. Bez uzbuđenja do 80. minuta, a onda duel Rodića sa rivalom, sudija je video udarac rukom Zvezdinog beka u skoku, dao mu drugi žuti karton i crveno-beli su ostali sa igračem manje poslednjih desetak minuta. Odmah je trener Milojević posegnuo za izmenom, krilo Srnića zamenio je bek Gobeljić. Ipak, sa igračem manje Zvezdina odbrana nije dugo izdržala. Na desnoj strani je puklo, tamo gde je do maločas bio Rodić. Vilšir je prošao između Donalda i Kange, poslužio loptom Volkota, ovaj je prebacio na peterac do Žirua, a Francuz je makazicama pogodio rašlje Borjanovog gola u 85. minutu - 0:1. Do kraja je Zvezda pokušavala, čak je i Stojković oboren u 90. minutu u kaznenom Arsenala, ali je sudija Bastien ostao nem.  Rezultati grupe H: - BATE Borisov – Keln 1:0
- Crvena zvezda – Arsenal 0:1  Tabela: 1. Arsenal 9
2. Crvena zvezda 4
3. BATE Borisov 4
4. Keln 0 Izvor: Sportski žurnal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA