Najnovije

AMERIKANCI NAPADAJU: Sirijska armija u povlačenju na jordanskoj granici! (MAPA)

Jedinice Sirijske arapske armije (SAA) povukle su se danas iz garnizona 204 u garnizon 198 u blizini granice sa Jordanom, nakon vazdušnih udara američke avijacije.

Amerikanci napadaju SAA (Ilustracija: Pravda)

Prema navodima neimenovanog sirijskog oficira koji služi na tom frontu, američki avioni danas su izvršili nizak prelet preko konvoja SAA u blizini garnizona i ispalili raketne mamce iznad njihovih glava, nakon čega su ispalili i veći broj bojevih raketa na brisani prostor u blizini vojnog konvoja. Nakon toga, sirijske snage započele su povlačenje prema garnizonu 202, gde ih je dočekala salva raketa i artiljerijskih granata sa položaja na kojima se nalaze specijalne jedinice američke vojske.

U tom trenutku, prema svedočenju neimenovanog oficira, došlo je direktno naređenje da se jedinica povuče prema garnizonu 198, koji je udaljen od američke baze u Al Tanfu oko 50 kilometara, a kada su stigli do zadate tačke, napadi su prestali. Sirijski oficir je dodao i da američke bespilotne letelice neprekidno lete iznad pozicija SAA na sirijsko-jordanskoj granici. Baza Al Tanf, za koju amerikanci tvrde da služi za borbu protiv Islamske države, sa svih strana je okružena sirijskim snagama. Početkom meseca rusko Ministarstvo odbrane optužilo je SAD da iz te baze pokreće napade Islamske države na položaje SAA, o čemu više možete da pročitate OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe SAA sa proameričkim militantima u blizini Al Tanfa:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA