Najnovije

TOPI SE KURDISTAN: Iračke snage nezadrživo napreduju na više frontova! Kurdi besni na Amerikance! (VIDEO/MAPA)

Iračke oružane snage nastavile su operacije protiv kurdskih Pešmergi na nekoliko frontova severog Iraka.

Kurdi - Iračani (Foto: JuTjub)

U Kirkuku, iračke protivterorističke jedinice predvode juriše vojske koja za cilj ima potiskivanje kurdskih snaga prema granici sa pokrajinom Sulejmanija.
Na tom putu prvi im se na meti nalazi grad Šamšamal, čija je okolina danas oslobođena od kurdskih jedinica, a prema izveštajima lokalnih aktivista Pešmerge su već počele povlačenje iz grada. Osim toga, iračke snage izvršile su napade na još tri ose prema istočom granicama. U pracu Erbila probijena je kurdska odbrana kod grada Gver, koji je oslobođen nakon nekoliko sati borbe: U pokrajini Niniva, iz Pravca Mosula iračke snage napreduju duž regionalnih puteva a tokom dana oslobođeni su Al Koš, Šeksan i Zelkan. Na krajnjem severu Iraka, vojne snage napreduju prema granici sa Turskom. Na tom području je od pokretanja operacije preuzeta kontrola nad 44 naftne bušotine, kao i celokupni regioni Zamar i Ajn Zala.

Za to vreme u prestonici Iračkog Kurdistana Erbilu okupio se veliki broj građana koji masovnim demonstracijama ispred američke ambasade pokušavaju da nagovore Pentagon da im pruži obećanu pomoć protiv iračkih snaga: Sirijska armija je u povlačenju pred udarom američke avijacije i artiljerije na jordanskoj granici. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA