Najnovije

INSAJDER OTKRIO ZAPANJUJUĆE DOKUMENTE: Rusija ima vojne kapacitete da pregazi snage NATO za samo 36 sati

Sva ta glupost oko toga da NATO štiti Poljsku i Baltik je upravo to, glupost – nisu oni bezbedni što ih štiti NATO, već zato što Rusi ne nameravaju da ih napadnu.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

NATO ima malo poverenja u svoju sposobnost da se suprotstavi ruskom napadu na članice istočne Evrope, navodi se u procurelom internom dokumentu.
Nemački list Der Spiegel  je objavio odlomke iz NATO-ovog “Izveštaja o napretku i jačanju odvaraćanja i odbrambene sposobnosti saveza“ u svom subotnjem izdanju. U izveštaju se navodi sposobnost saveza da “reaguj brzo i – ako je potrebno – održivo“ u slučaju krize.
Izveštaj zaključuje da manje komandne strukture i logističke poteškoće stavljaju ovaj savez u nepovoljan položaj ako Rusija napravi korak ka zemljama kao što su Poljska, Estonija, Letonija ili Litvanija.
“Sposobnost NATO-a da logistički podrži brzo ojačanje u proširenoj teritoriji evropske oblasti odgovornosti je atrofirala nakon kraja Hladnog rata,“ navodi se u izveštaju Der Spiegel -a.
Procenjuje se da , navodi se u izveštaju američke Rand Corporation.  NATO je u poslednjih nekoliko godina značajno ojačao svoje prisustvo na pragu Rusije, ali ministri odbrane pozivaju na modernizaciju saveza.
“Znamo da moramo prilagoditi i modernizovati savez i njegove komandne strukture,“ rekao je norveški ministar odbrane  Ine Eriksen Soreide.
Retko ćete čuti Putina da vređa nekoga, kao što je izvređao Kozirjeva. Taj snimak možete pogledati OVDE.
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska vojska 2017.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA