Najnovije

HIT MILOVE POSLANICE NASMEJAO CRNU GORU: Šangaj je država!?

Poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandara Vuković, poznata pod nadimkom „Crvena“, pozvala je danas ministra prosvete Damira Šehovića da u obrazovnom sistemu primeni iskustva „države Šangaj“, pokazavši time elementarno neznanje geografije.

Pametnica (Foto: Jutjub)

Vuković je najveći kineski grad nazvala državom i pritom se po vrsti i težini javnog brukanja primakla čuvenim ispadima još jednog vrlog člana DPS-a, Slavoljuba Miga Stijepovića. „Neshvaćena pametnica“ je inače profesor srpskog (ona bi kazala – crnogorskog) jezika i književnosti, koautorka prve čitanke za 4. razred gimnazije i saradnik na Fakultetu umetnosti i Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica. Današnju bruku sebi je priredila u pokušaju odbrane stavova svog šefa Mila Đukanovića. Naime, ona je ministru prosvete Damiru Šehoviću postavila poslaničko pitanje u vezi sa dualnim obrazovanjem, a u komentaru na njegov odgovor branila je Đukanovića koji je pre nekoliko dana izjavio da se obrazovanjem najčešće bave ljudi koji taj poziv nisu izabrali, te da se taj poziv mora učiniti atraktivnim kako bi se obrazovanjem bavili najbolji. “Pomenuću primer države Šangaj koja ima izvanredan obrazovni sistem i ima profesionalne standarde, što znači da se nastavnom kadru dodeljuju statusi, slobodno mogu reći, vojni činovi u zavisnosti od stepena obrazovanja nastavnika, njegovog učinka i rezultata koji su imali njegovi učenici. To bi Crna Gora trebalo da primeni. Nadam se da ćete imati dobro osećanje u vezi sa tim i nastavnik bi time imao ne samo moralnu satisfakciju nego i materijalnu, jer se može nagrađivati nastavnik koji dobro radi svoj posao“, posavetovala je Vuković ministra prosvete, prenose crnogorski mediji.

Crvenkapine nevolje zbog pameti

Braneći šefa, Vuković je dodala i poređenje s knjigom Aleksandra Gribojedova „Nevolje zbog pameti“. „Ja sam vazda bila čitateljka Gribojedova koji ima knjigu Nevolje zbog pameti. Što izađete sa naprednijom idejom to ona biva krivo interpretirana. Mislim na interpretaciju koju je dao predsednik DPS-a o položaju prosvetnog radnika u Crnoj Gori“, kazala je Vuković. Da vidite kako je Palma opisao cirkus u Narodnoj skupštini, pogledajte OVDE. Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koliko će još Milo da vlada?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA