Најновије

ИЗЛЕТЕЛО МУ: Амерички генерал случајно одао најстроже чувану тајну о операцијама у Сирији! (ВИДЕО)

Командант америчко-курдске јединице за специјалне операције која је активна на ратиштима у Сирији, генерал мајор Џејмс Џерард, случајно је открио број америчких војника који се у овом тренутку налазе у Сирији.

Џејмс Џарард (Фото: ЈуТјуб)

Он је на конференцији за новинаре коју је путем видео-линка одржао у Багдаду, одговарајући на питања новинара, рекао да је у Сирији тренутно стационирано више од 4.000 америчких војника, што је повукао одмах након што су му новинари напоменулу да Пентагон инсистира на бројци од 503 војника на терену.  - Имамо отприлике... Мислим да имамо нешто више од 4.000 војника у Сирији у овом тренутку, који подржавају напоре у борби против Исламске државе, рекао је Џарард. Упитан да још једном понови ту цифру, пошто Пентагон упорно тврди да у Сирији има свега 503 војника, Џарард се брзо исправио: - Извините, погрешио сам, у Сирији има око 500 америчких војника. Да подсетимо, у априлу ове године Доналд Трамп је изјавио да "САД неће улазити у Сирију", иако је у тој земљи у том тренутку већ био значајан број Американаца, који су у својству инструктора обучавали јединице претежно курдског СДФ-а и практично руководили свим њиховим војним операцијама. Америчка администрација је касније донела уредбу којом је, званично, омогућенно да се цифра од 503 војника подигне на 900, уз план да се пошаље и додатних 1.000 америчких војника на север Сирије.
До сада, Пентагон није мењао своју тврдњу о 503 војника у Сирији. Узимајући у обзир све очигледнију сарадњу америчких снага са терористима Исламске државе, о чему више можете да прочитате и ОВДЕ, поставља се питање да ли је заиста у америчке униформе обучено тих 503 војника, док осталих 3.500 оперише под заставама СДФ-а или чак и "калифата".  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Видео-блог једног од америчких војника у Сирији током премештања његове јединице унутар ратом разорене земље:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА