Најновије

ДАЧИЋ: Не желимо да нам извуку столицу, гледамо свој интерес

Србија жели да задржи своје "деликатно балансирање" између Запада, Русије и Кине, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић у интервјуу за "Ројтерс".

Дачић (Фото: Јутјуб)

"Оно што не желимо је да нам неко извуче нашу сопствену столицу испод нас... важно је видети шта је у нашем најбољем интересу", рекао је Дачић.
Ројтерс подсећа да је амерички званичник Хојт Брајан Ји недавно у Београду рекао да Србија не може да седи на две столице истовремено, изазвавши бурне реакције у Београду.
Дачић је упоредио противљење Србије независности Косова са одбијањем Шпаније да призна каталонски референдум о сецесији.
"Ако Шпанија може да се бори за свој концепт Каталоније онда ми Срби можемо да се боримо за своју земљу", навео је шеф српске дипломатије.
Додао је да би Србија, која сматра и цени Косово као своју историјску колевку, требало да тражи "међународну конференцију" која би спречила будуће ратове "за цео један век".
Војислав Шешељ без длаке на језику у Скупштини: "Протерати из Београда украјинско г***о амбасадора Александровича". Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Исти је пут Косова и Каталоније
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА