Најновије

МАТИС: ИД губи последња упоришта, савезници питају шта ћемо сада?

Министар одбране САД Џејмс Матис изјавио је да, док Исламска држава губи последња упоришта у Ираку и Сирији, од америчких савезника стижу питања "шта је следеће?", а да је његов одговор да је кључно вратити мировни процес на прави пут, преноси АП.

Џејмс Матис (Фото: Правда)

- Покушавамо да пребацимо ово на дипломатски ниво да бисмо могли да средимо ствари и осигурамо да мањине, ко год да су, не буду подвргнуте још више ономе што смо већ видели до сада (под сиријским председником Башаром ал Асадом) - рекао је Матис новинарима који путују са њим за Финску.
АП наводи да је Матис суочен са растућим бројем питања која долазе од савезника и партнера НАТО о томе шта ће бити даљи кораци у региону како би се очувао мир и осигурало да се екстремисти Исламске државе не врате.
Наводи се да је пред Матисом недељу дана током којих ће имати састанке са нордијским земљама и савезницима широм Европе о будућности Сирије. Прочитајте ОВДЕ ко ће све да јуриша на последње упориште ИД у Сирији?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Само 16 руских војних специјалаца успело је без и једног јединог погинулог у својим редовима да дан и по у Сирији, на истоку њене провинције Алепо, одбија нападе око 300 одлично наоружаних и увежбаних припадника Исламске државе. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА