Најновије

КОНАЧНО НАУЧНО ПОТВРЂЕНО: Ево зашто жене гласно уздишу за време секса

Од хита "Кад је Хари срео Сали" до серијала "Секс и град" и било којег порно филма жене у заносу страсти, жене не само да гласно откривају своје задовољство, већ оно поприма и помало паћенички тон - оплакивања радости.

Уживање на нивоу Фото: Beeg.com

Али, је ли то само кинематографски приказ или стварно постоји нешто битно у бучном сексу?
Управо то су анализирали стручњаци, а 2011. је екипа научника са Ланкашира издала истраживање на ту тему, технички познату под називом "копулаторна вокализација".
У истраживању су испитали 71 жену од 18 до 48 година детаљима о њиховим звуковима током секса. Открили су како већина њих производи звукове у кревету, али не нужно док доживљавају оргазам.
Уместо тога, 66 њих је признало како стењу да убрзају партнеров оргазам, док 87 посто жена то чини да се осећају више секси и самопоузданије.
Док се женски оргазми најчешће постижу током предигре, копулаторна вокализација је на највишем нивоу прије и симултано с оргазмом мушкарца - закључили су истраживачи. Осим тога, додају како жене убацују "викање" како би смањили "досаду" у кревету.
Стењу ли жене само због и за мушкарце?
- Не постоји толико пуно истраживања на овом подручју, међутим бомбардовании смо кроз медије с идејом тога да је стењање повезано с оргазмом и добрим сексом - каже научница Кристен Марк са факултета Индиана.
Стога, стењање је поприлично мудра стратегија глумљења оргазма, но заправо нема ништа мудро у томе
- Ако стењете, партнеру дајете до знања да ради све добро, а то очито није тако - каже ауторка и тзв. сексуална наставница Пети Бризбен, која савјетује женама да се користе стењањем и узвицима само кад је нешто добро, а не кад жели да се што пре заврши.
И женке животиња се оглашавају за време секса. Лажно или не, жене нису једина бића који производе звукове за време секса. 
Истраживања у животињском царству откривају да, нпр. женке мајмуна бабуна, имају велики број стењања. Та бука постаје све јача како се приближавају овулацији те кад се паре с бабуном који је више рангиран на њиховој друштвеној лествици.
Женке макаки мајмуна такође производе кратке и гласне повике који су окидач оргазма мужјака, а примера је још... Сексуалне перформансе и приматологе на страну, стењање и бука током секса свакако је одличан начин да жене добију оно што желе у кревету, а очигледно је како су данас жене гласније него икад.
- Жена се учи да преузме одговорност над личним ужитком, а оне могу учинити и корак више те постати учитељице свом мушкарцу - каже Бризбен, која истиче како је доказано да стењање потиче и женски оргазам, односно узбуђење.
Које прљаве речи жене обожавају да чују у кревету прочитајте ОВДЕ.
Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Секс Александре и Давида у ријалитију "Парови"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА