Najnovije

RUSI POBESNELI, INDIJA IM ZABILA NOŽ U LEĐA: Amerikancima otkrili tajnu nuklearne podmornice "Čakra" (VIDEO)

Zvanična Moskva optužila je NJu Delhi da je američkom osoblju dao pristup ruskoj nuklearnoj podmornici "Čakra", koja je u sastavu indijske mornarice od 2011. godine, prenosi RT.

Podmornica "Čakra" (Foto: Jutjub)

List Komersant piše da bi taj incident mogao da ugrozi razgovore o najmu druge nuklearne podmornice i druge projekte u oblasti vojne saradnje dve zemlje.
Nekoliko izvora Komersanta iz ruskih državnih agencija rekli su da su indijski partneri nedavno "počinili nekoliko neprijateljskih poteza prema Rusiji".
Tvrde da je delegacija mornarice SAD nedavno posetila nosač aviona "Vikramaditija", što je, kako se ističe, prisililo ruske zvaničnike da ulože protest. Nešto kasnije, prema navodima ruskih vojnih izvora, američka delegacija ukrcala se i na podmornicu "Čakra", ocenivši taj čin kao nečuven.
Podmornica se trenutno nalazi u indijskoj bazi gde čeka popravku.
Izvori u ruskoj vojsci napominju da je u delegaciji SAD bilo dobro obučenih stručnjaka, koji su "sigurno prikupili neke podatke o toj nuklearnoj podmornici".
Ocenjuju da bi "niz incidenata" mogao da ima negativni uticaj na saradnju dve zemlje, koja se uspešno razvijala u proteklih pet godina.
Prema navodima Indijan difens njuza, tamošnja mornarica iznajmila je "Čakru" (orginalno nazvanu "Nepra") od ruske vojske 2012. godine, plativši desetogodišnji najam oko milijardu dolara.
O istorijskom dogovoru Putina i Trampa i koju su odluku doneli pročitajte OVDE.
Izvor: RT, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA