Najnovije

TRAMP TVRDI: Kina pristala da pooštri sankcije Severnoj Koreji!

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da je njegov kineski kolega Si Đinping pristao da pooštri sankcije Severnoj Koreji zbog njenog nuklearnog programa.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

"Kineski predsednik Si rekao je da će pooštriti sankcije (Severnoj Koreji)", napisao je Tramp na Tviteru tokom boravka u Hanoju, pretposlednjoj stanici svoje azijske turneje.
Tokom posete Pekingu u četvrtak američki predsednik je pozvao Si Đinpinga da pojača pritisak na severnokorejski režim koji je početkom septembra izveo još jedan nuklearni test.
"Kina može brzo i lako da otkloni taj problem", izjavio je, u društvu kineskog kolege.

Kim DŽong Una ne bi nazvao "malim debeljkom"

U drugoj poruci na Tviteru, Tramp je direktno pomenuo severnokorejskog čelnika: "Zašto me Kim DŽong Un vređa nazivajući me 'starim' a ja njega nikad ne bih nazvao 'malim debeljkom'?" Pa dobro, toliko pokušavam da mu budem prijatelj, možda se to jednom i dogodi!"

Veruje američkim obaveštajnim službama

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da "veruje" američkim obaveštajnim službama koje optužuju Moskvu za uplitanje u američke predsedničke izbore, dodajući ipak da veruje da je Vladimir Putin iskren kada odbacuje te optužbe.      
"Verujem našim obaveštajnim agencijama", rekao je američki predsednik odgovarajući na konferenciji za novinare u Vijetnamu na pitanje o Putinovom negiranju optužbi.  
"Mislim da veruje kako se ni on ni Rusija nisu mešali u izbore. No, bez obzira na to što ja mislim... ja sam uz naše agencije", istakao je Tramp.  
Nakon susreta s Putinom u subotu, na sastanku azijsko-pacifičkih zemalja (APEK) u Danangu, Tramp je rekao da njegov ruski kolega negira optužbe za uplitanje Moskve u američku kampanju, dodajući kako misli da je Putin iskreno uveren u to.  
Ali, nekoliko sati nakon njegovih izjava, CIA je potvrdila svoje optužbe protiv Rusije rekavši da se njeni raniji "zaključci nisu promenili".

Kritikovao "zlobnike i budale"

Tramp se u nizu svojih tvitova osvrnuo i na Rusiju, kritikujući "zlobnike i budale", dan nakon razgovora s Putinom.  
"Kad će svi ti zlobnici i budale shvatiti da je dobra stvar biti u dobrim odnosima s Rusijom a ne loša? Oni uvek politizuju, to je loše za našu zemlju. Želim da rešim krize u Severnoj Koreji, Siriji, Ukrajini i terorizam, a Rusija može puno da pomogne!", napisao je Tramp.  
Nakon dolaska u Hanoj, američki predsednik, koji u nedelju putuje na Filipine, najmanje je bio aktivan na Tviteru od početka azijske turneje.
Pročitajte OVDE kako to šef CIA "minira" Trampa?
Izvor: Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerika je ugrožena — na delu likvidacija Trampa - Na nišanu Lazanskog
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA