Najnovije

ILIĆ: Prvo srediti biračke spiskove, jer na njima ima 800.000 mrtvih, pa onda na izbore!

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić ocenio je danas da će biti vanrednih parlamentarnih izbora i da bi opozicija prethodno trebalo da insistira da se srede birački spiskovi s obzirom na to da u njima postoji 800.000 koji nisu živi.

Velimir Ilić (Foto: Medija centar)

- Insistiramo kao stranka da se to uredi, nudimo da opozicija bude u komisijama da se u svakoj opštini pregledaju birački spiskovi, da se izbace mrtvi, rekao je Ilić na konferenciji za novinare Nove Srbije.
- I da se razgovara o medijima, ako ovako uđemo u izbore, nema nikakve šanse, to je gubitak unapred, upozorio je Ilić.
- Očekujem vanredne izbore, jer vlada ne funkcioniše, premijerka se nije snašla onako kako se to očekivalo i oni koji su je postavili vide da je to promašaj, veliko je nezadovoljstvo, mnogo je problema, koji se ne rešavaju, jednostavno nema rezultata koji su najavljeni, ocenio je on.
- Parlamentarni izbori moraju da budu, jer sramota je Vučića da rekonstruiše vladu, a time bi pogoršao svoj rezultat u Beogradu, smatra lider NS, doskorašnji koalicioni partner vlasti.
Ilić je rekao da član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ponižava Srbe, kritikujući zbog toga državni vrh Srbije.
- Mnogo se bavimo regionom, naročito naš predsednik Aleksandar Vučić, a u regionu ne uživa nikakav autoritet, svi ga gaze, ne što gaze njega, gaze Srbiju i sve nas potcenjuju, mi im idemo na noge, pružamo ruku, pričamo o tome da ćemo da im gradimo autoput za Sarajevo, za Prištinu, a kako nam to vraćaju, upitao je.
- Predsednik Srbije bi trebalo da se bavi Srbijom, da jača Srbiju, njenu infrastrukturu, da pusti ideje o nekakvoj 'balkanskoj uniji', da će on biti nekakav lider, od toga nema ništa, zaključio je Ilić.
- Videli ste kako smo se proveli, a dali smo velika sredstava za Srebrenicu, a kako je tadašnji naš premijer prošao u Srebrenici, da mu nije dozvoljeno da govori u Novom Pazaru, prilikom posete turskog predsednika Redžepa Erdogana, dodao je Ilić.
On je izjavio, kao nekadašnji ministar saobraćaja, da autoputevima treba da se upravlja i ukazao da zahteva ostavku odgovornih za slučaj pogibije na još neotvorenoj deonici Ub - Lajkovac.
Pročitajte OVDE šta RIK kaže na najavu vanrednih izbora?
Izvor: Fonet/Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velimir Ilić - Vučić je od naprednjaka napravio običan politički bućkuriš!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA