Najnovije

OPASNI DŽIHADISTA DEPORTOVAN NA KOSOVO: Dva Idriza spremaju napad na Srbe!

Idriza Idrizovića (39), radikalnog imama, vođu selefija, koji slovi za jednog od glavnih ljudi za vrbovanje boraca za Islamsku državu i širenje ideologije radikalnog islama u Evropi, italijanske vlasti deportovale su u Prištinu!
On se po deportaciji povezao s prvim čovekom vehabijskog pokreta, Idrizom Bilibanijem, poznatijim kao Ebu Idriz, koji je označen kao glavni organizator odlaska državljana Srbije u verski rat u Siriji, na stranu Islamske države. NJih dvojica su udružili snage i grupišu istomišljenike oko sebe, a među potencijalnim metama su im i Srbi na KiM, a možda i kopnena zona bezbednosti na jugu Srbije.
Trenutno boravište Idrizovića je selo na jugu Kosova za koje se sumnja da je jedan od centara u kojem se regrutuju pripadnici radikalnih islamističkih grupa sa KiM, koji se potom šalju u džihad na sirijsko ili iračko ratište. Naše bezbednosne službe su na oprezu i pomno prate razvoj situcije. 
- Idrizović, koji je u Evropi označen kao glavni za vrbovanje ratnika i širenje radikalnog islama, poznat je i po vezi sa Huseinom Bosnićem zvanim Bilal. Za njih znaju i strane obaveštajne agencije, koje su otkrile da je Idrizović imao kontakte sa islamskom zajednicom Kosova u Dortmundu, u Nemačkoj. Posetio je i islamske kulturne centre i džamije u Dortmundu i Hagenu. Te kontakte je iskoristio da se iz Italije prebaci u Nemačku, ali su mu vlasti nemačke države u julu 2016. godine izdale zabranu ulaska u tu zemlju zbog sumnje da je povezan s teroristima - objašnjava izvor.
Prema njegovim rečima, Idrizović je u Italiji, u gradu Leko, živeo od 2008. godine. Tamo je radio i putem interneta propagirao radikalni islam, vrbovao borce za ID i skupljao novac za podršku ISIS-u.
- Prema podacima sužbi u Italiji, Idrizović i Bosnić su vrbovali oko 50 Italijana koji su potom poslati da se bore za ID. Odmah po dolasku na Kosovo Idriz je krenuo u akciju i povezao se sa Bilbanijem. Zanimljiv je podataki da su imali kontakt sa terorističkom grupom „Nacionalna oslobodilačka armija”, za koju se sumnja da ima magacine oružja širom Kosova. Jedan od magacina je pronađen prošlog četvrtka - zaključuje sagovornik.

"Humani” teroristi

Po međunarodnim izveštajima, na desetine „humanitarnih” organizacija na Kosovu zapravo su ogranci terorističkih organizacija koje koriste siromaštvo na Kosovu ne samo za terorizam nego i za pranje para. Prve sumnje u vezi sa tim organizacijama iznesene su pred odborom za bankarstvo američkog Senata posle 2000. godine. Taj podatak, kao i činjenica da su bezbednosne službe primetile da je jedan broj terorista izbegao iz Sirije i Iraka na Kosovo i da se rasporedio na „terorističkoj transverzali“ - na Kosovu i Metohiji i u Sandžaku, ukazuje na opasnost po ceo Balkan i Evropu. Zbog te činjenice bezbednosne službe celog regiona motre na njih.
Pročitajte OVDE koji je to opasan plan zločinačkog NATO pakta a tiče se Srbije?
Izvor: Alo

Bonus video

Idrizović na jednom od svojih "predavanja".

Bonus video

Kosovo - od miljenika do rasadnika džihadista
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA