Najnovije

TALAS SA SEVERA: Teroristi se i dalje drže u delu Al Bukamala, Tigrove snage stižu sa severa, stvara se veliki kotao (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija i Hezbolah napreduju iz pravca Majadina ka Al Bukamalu i verovatno će bitku za sam grad odlučiti dolazak ovih trupa iz pravca severa.

Napredovanje (Foto: Jutjub)

Snage SAA koje su napale Al Bukamal sa juga i jugozapada ne uspevaju danima da u potpunosti očiste grad od terorista, tako da ofanziva sa severa je presudna da se ova bitka okonča. Tigrove snage na putu ka Al Bukamalu čiste sela u eufrat a njihov dolazak do Al Bukamala stvoriće novi teroristički džep u trukglu između stanice T-2, Majadina i Al Bukamala. 

Ruska i sirijska avijacija neprestano bombarduju položaje ID i vozila koja pokušavaju da dopreme pojačanja. Islamska država uspeva da se održi u gradu samubilačkim napadima, ali i velikim brojenn navodećih protivtenkovskih projektila. ID  je u Al Bukamal dovela pojačanja sa preostale  toritorije jer je ovo poslednji grad koji je u rukama ove terorističke organizacije. Srpskog vojnog robota na kom im čak i Rusi zavide možetevideti OVDE. Novo stanje fronta na iračko sirijskoj granici pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA