Najnovije

DODIK: Izetbegović objavio opšti napad na srpske interese

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je juče da je Srbija najvažnija zemlja za stabilnost regiona, a da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović objavio „opšti napad na srpske interese”.

Dodik (Foto: Jutjub)

Nakon izjave Izetbegovića da je, što se njega tiče, Kosovo do sada trebalo da bude priznato, Dodik je u emisiji „Upitnik” na Radio-televiziji Srbije rekao da nije realno da BiH prizna nezavisnost Kosova jer je za to potrebna saglasnost Republike Srpske.
Dodik je rekao da se „tačno vidi da Izetbegović priželjkuje priznanje Kosova”, ocenivši da je njegova motivacija „verovatno frustracija”.
Predsednik RS je rekao da je Izetbegović „tek jedan od trojice u Predsedništvu” i da nijedna njegova odluka nije validna bez ostalih dva člana Predsedništva, dodavši da mora postojati „sveto trojstvo tri konstitutivna naroda”.
Dodik je rekao da je priznanje nezavisnosti Kosova ranije bilo na dnevnom redu, da Bošnjaci žele da priznaju Kosovo, ali da je za to potrebna saglasnost RS koju neće dobiti.
„Za to je potrebna saglasnost Republike Srpske, a toga neće biti”, rekao je Dodik.
Dodik je izjavio da je Izetbegović pokazao da je „srpski neprijatelj broj jedan u BiH”, da je njegov cilj „što veća šteta za Srbe” i dodao da je bošnjački član Predsedništva BiH objavio opšti napad na srpske interese"
Predsednik Republike Srpske rekao je i da je BiH nemoguća država, dodajući da je to „prostor za treniranje stranaca”.
Dodik je rekao da su Srbi ;prihvatili Dejtonski sporazum, i nametnuta rešenja ali nikad nisu želeli da budu u toj državi koja opstaje, kako je naveo, ;zbog „intervencije međunarodnog faktora”.Govoreći o referendumu o nezavisnosti RS, Dodik je rekao da RS ima sve elemente da funkcioniše kao država i da je ;najbolje rastati se ako je „brak neuspešan”. ID izgubila 95 posto teritorije, a šta je ostalo od kalifata pogledajte OVDE.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: Izetbegović je srpski neprijatelj broj jedan
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA