Najnovije

GORE FRONTOVI NA SEVERU HAME: Sirijske snage oslobodile Radžan! Žestoke borbe se nastavljaju iz više pravaca! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i Snage nacionalne odbrane (SNO) oslobodile su grad od visokog strateškog značaja na severoistoku sirijske pokrajine Hama.

Sever Hame (Ilustracija: Pravda)

Sirijske snage u današnjim operacijama na ovom području, osim grada Radžana, oslobodile su i sela Sara i Arafa, izvestilo je medijsko krilo Hezbolaha. 

Prema izveštajima "opozicionih" medija, ruske i sirijske vazduhoplovne snage nastavile su dejstva na severu Hame i to, pre svega, po položajima sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) u Kan Šejkunu i Zakatu. Osim toga, na sevru pokrajine, prema navodima terorističke organizacije, HTŠ je tokom dana odbio napade SAA u blizini sela Rabde i Kasr Alija, u kojim je, kako tvrde, ubijeno osam pripadnika SAA, a "pobunjenici" DŽejš al Nasra, organizacije koja dejstvuje u Siriji uz zvaničnu podršku SAD-a, tvrde da su na istom frontu eliminisali ti sirijska tenka. Da podsetimo, zvaničan cilj sirijskih operacija na severu i severoistoku Hame je oslobođenje grada Abu Duhura i osiguravanje autoputa Alepo-Hama.

Odbrana Sirijske arapske armije popustila je u vojnoj bazi u Istočnoj Guti. Kako su džihadisti zauzeli deo baze i kakav je odgovor sirijskih snaga, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA