Najnovije

HANIBAL JE PRED VRATIMA: Oslobodici napadaju poslednja uporišta ID u Iraku i Siriji, ovako izgleda mapa frontova (VIDE/MAPA)

U Iraku i Siriji poslednja dva uporišta Islamske države nalaze se pod žestokim napadom.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Grad Al Bukamal okružen je Sirijskom arapskom armijom, Hezbolahom i Iranskom republikanskom gradom. Nakon što je zauzet aeurodrom na severnoj strani grada, SAA je dobila vatrenu kontrolu nad jedinim koridorom koji je ostao teroristima i sada na grad traje napad iz tri pravca dok je iza leđa reka Eufrat.

Teroristi su juče objavili fotografije koje su, prema njima, dokaz da su uništili T-90 i ubili 50 boraca Tigrovih snaga. Fotografije možete videti OVDE. SAA se sada sprema da pređe Eufrat kako bi odsekla Al Bukamal i sa te strane reke. Teroristi ID za sada odolevaju napadima i drže grad pod kontrolom. Danas je iračka vojska napala grad Rava, na zapadu provincije Anbar, poslednje veće mesto koje je u rukama ID. Posle višednevnih borbi Irčani su stigli do ovog uporišta ID.

Ofanzivu otežava što se grad nalazi sa druge strane reke ali je iračka vojska u poslednjim napadima na ID napredovala bez većih problema a predhodnnih mesec dana oslobođeno je više gradova i velika teritorija. O žestokim borbama u Istočnoj Guti i kontri SAA čitajte OVDE. Šokante rezultate ruskog bombardovanja u Siriji saznajte OVDE. Koliko Nemačka ima samo ispravnih tenkova saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA