Najnovije

SAKAŠVILI: Narodni impičment Porošenka 3. decembra, spreman sam da budem premijer

Ukrajinski opozicioni lider Mihail Sakašvili – američki agent uticaja i bivši predsednik Gruzije i gubernator Odeske oblasti – objavio je da će 3. decembra u centru Kijeva organizovati „narodni impičment“ drugom američkom agentu uticaja Petru Porošenku.

Mihail Sakašvili (Foto: Jutjub)

Na mitingu svojih pristalica ispred Vrhovne Rade (parlamenta) rekao je:
„Narodni impičment započinjemo 3. decembra. Biće to čas iks za sve. Organizujte se i dođite tog dana pred parlament. Ja ću putovati po zemlji i dizati ljude na mirnu pobunu“.
Sakašvili je lider novoformirane partije Ruh (pokret) novih snaga, a danas je na mitingu otkrio da je spreman da stane na čelo vlade Ukrajine. Uprkos tome što poslednjih meseci više puta tvrdio da mu nikakve funkcije nisu potrebne.
„Ukrajini je hitno potrebna nova vlast. Nova vlada. Moramo zajedno formirati takvu vladu. Moramo istupiti sa imenima svojih kandidata za ministre“ – rekao je okupljenima.
Sakašvilija u rodnoj Gruziji optužuju za nezakonito trošenje državnih 5 miliona dolara i preti mu zatvorska kazna od 11 godina.
Pročitajte OVDE šta su to u Antaliji usaglasili šefovi diplomatija Rusije, Irana i Turske – Sergej Lavrov, Muhamed DŽavad Zarif i Mevlut Čavušoglu.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajina: SAD i Rusija preko Beograda
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA