Najnovije

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA: Rusi prave helikoptere, Indijci sklapaju, dok će isporuka biti...

Ruski helikopteri Kamov Ka-226T, sastavljeni u Indiji, mogli bi biti isporučeni zemljama van EU, nakon što Rusija ispuni osnovne odredbe ugovora o isporuci 200 takvih helikoptera Indiji, izjavio je direktor korporacije "Rostek" za međunarodnu saradnju i regionalnu politiku Viktor Kladov.

Kamov Ka-226T (Foto: Jutjub)

On je rekao da je zajedničko ulaganje spremno za sprovođenje projekta proizvodnje Ka-226T u Indiji i da je na redu odlučivanje o stopi proizvodnje i obimu isporuke, kao i potraga za klijentima.
- Imamo narudžbu za 200 helikoptera, od kojih će 60 biti proizvedeno u Rusiji, dok će preostalih 140 biti sklopljeno u Indiji po povećanoj stopi lokalne proizvodnje. Strane bi mogle i da odluče da se ti helikopteri sklapaju u Indiji i isporučuju zemljama van EU - rekao je Kladov.
Sporazum Rusije i Indije o saradnji na proizvodnji helikoptera je potpisan 2015. godine, dok je ugovor o zajedničkom ulaganju potpisan u oktobru 2016. godine, prenosi TASS.
Izvršni direktor "Rosteka" Sergej Čemezov ranije je izjavio da je vrednost ugovora o isporuci "Ka-226T" helikoptera iznosi oko milijardu dolara.
Pročitajte OVDE za koji će se to višenamenski borbeni avion odlučiti da pazare Hrvati, budući da su Srbi dobili ruske Migove.
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte šta sve može helikopter Kamov Ka-226T.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA