Najnovije

Izetbegović uveren da se "tiha većina" bosanskih Srba ne poistovećuje s Mladićem?!

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je povodom presude generalu Ratku Mladiću izrazio nadu da će ona doneti otrežnjenje i dodao da je uveren da se, kako je rekao, tiha većina bosanskih Srba ne poistovećuje sa Ratkom Mladićem i da ne opravdava njegova dela.

Bakir Izetbegović (Foto: Sinhua)

U svom obraćanju Izetbegović je ponovio još jednom sve  tačke optužnice po kojima je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora istakavš da to čini namerno kako bi se, kako je rekao, sa tim suočili.
- Sudija je rekao da će Mladić u celom svetu ostati upamćen kao zločinac. Izražavam duboko saučešće žrtvama udruženog zločinačkog poduhvata u kojima je Mladić bio izvršilac - rekao je Izetbegović i dodao:
- Takav teret se neće moći u budućnosti nositi. Prošlost je iza nas i na nju se treba pozivati  samo ako će uticati  na bolju budućnost. Mladić je zločinac i kukavica, jer samo kukavice ubijaju i napadaju zatočene žene, decu i civile.
Izetbegović je,  izrazio nadu i da će presuda doneti otrežnjenje, te istakao da je "prihvatanje istine jedini put i način da budućnost u ovoj zemlji bude bolja od prošlosti".
Pročitajte OVDE šta je rekao Aleksandar Vučić na presudu Mladiću?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izetbegović: Istorija je na našoj strani.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA