Najnovije

GDE ĆE MLADIĆ DA IZDRŽAVA KAZNU? Ovo su 4 moguća scenarija!

Ako Haški tribunal potvrdi presudu na doživotnu robiju koju je izrekao generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, pred ratnim liderom bosanskih Srba su četiri različita scenarija vezana za lokaciju na kojoj će služiti kaznu.

Ratko Mladić (Foto: Jutjub)

A ovo su mogućnosti.

Scenario 1: Haška ćelija

Ipak, najrealnije je očekivati da Mladić neće uspeti da izdejstvuje izlazak iz Haga. U prilog toj tezi ide nekoliko činjenica, najpre to što se više od decenije krio od haškog suda.

Scenario 2: Srpska bolnica

Ministarka pravde Nela Kuburović i danas je pomenula da Vlada Srbije i dalje pruža garancije za lečenje u Srbiji generalu Mladiću. Te garancije su prethodno usvojene i na sednici Vlade, u oktobru ove godine, a podrazumevaju privremeno puštanje na slobodu radi lečenja, uz garancije da Mladić za to vreme neće pobeći.

Scenario 3: Klinika u Rusiji

Nakon više najava koje su došle od Mladićevih lekara i porodice, Rusija je u martu ove godine i zvanično obavestila Haški tribunal da je spremna da pruži smeštaj i medicinski tretman Ratku Mladiću. To je potvrdila šefica pravne grupe pri Ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Gončarova.

Scenario 4: Nordijski komfor

Haški tribunal je u februaru 2003. godine osudio Biljanu Plavšić na 11 godina zatvora za progone nesrpskog stanovništva tokom rata u BiH. Plavšićka je prethodno priznala krivicu za progon bosanskih Muslimana i Hrvata na poltičkoj, rasnoj i verskoj osnovi zbog čega je oslobođena ostalih tačaka optužnice uključujući i genocid.
Pročitajte OVDE kakva je to oštra poruka iz Moskve stigla kao reakcija na presudu Mladiću?
Izvor: Blic/ Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Istočno Sarajevo: Presuda poražavajuća, Ratko Mladić heroj.

Bonus video

Vojislav Šešelj u emisiji povodom izricanja presude generalu Ratku Mladiću.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA