Najnovije

RUSI SE POVLAČE IZ SIRIJE, ALI NE POTPUNO: Evo šta će Putin zadržati kod Asada i nakon okončanja rata

Ruske vojne snage u Siriji biće znatno smanjene, a povlačenje bi moglo da počne do kraja godine, rekao je načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov.

Putin i Gerasimov (Foto: Jutjub)

Gerasimov je ranije rekao da Rusija može da smanji obim svog vojnog prisustva u Siriji, ali je odbio da precizira datum ili obim tog smanjenja. Vojna podrška Rusije sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, posebno preko vazdušnih udara, bila je ključna u pobjedi nad "Islamskom državom" i sirijskim opozicionim snagama.
"Ima još veoma malo da se uradi pre izvršenja svih vojnih ciljeva. Naravno, odluku će doneti vrhovni komandant i raspoređivanje će biti smanjeno", rekao je danas Gerasimov novinarima na marginama sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju. Gerasimov je dodao da će broj snaga biti smanjen, ali će Rusija imati dve vojne baze, centar za praćenje mira i "određeni broj neophodnih struktura za podršku aktuelnoj situaciji" u Siriji.
Putin je juče u Sočiju primio Asada sa kojim je razgovarao o prebacivanje težišta sa vojnih operacija na traganje za političkim rešenjem sirijskog sukoba. Ruski bombarderi su i danas gađali ciljeve u Siriji, nadomak Deir Ez Zora. O napredovanju SAA uz Golan čitajte OVDE. Jedino mesto u Siriji gde ID napreduje pogledajte OVDE. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA