Najnovije

RUSIJA: Pod komandom generala Suheila, Sirija će uskoro uništiti ID na istoku zemlje!

Sirijska vojska uskoro će potpuno osloboditi teritoriju na zapadnoj obali Eufrata, što će omogućiti završetak operacije uništavanja "Islamske države" na istoku zemlje, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

General Suheil Salman el Hasan (Foto: Jutjub)

"Snage sirijske Vlade pod komandom legendarnog sirijskog generala Suheila Salmana el Hasana će uskoro potpuno osloboditi zapadnu obalu Eufrata, što će omogućiti uništavanje ostatka 'Islamske države' u istočnoj Siriji", navodi se u saopštenju.  
U saopštenju se kaže da sirijske snage, nakon oslobođenja Abu Kamala u sirijskoj pokrajini Deir ez Zor, uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije nastavljaju uspešnu ofanzivu duž Eufrata.  
"Kao deo planirane ofanzive, predvođene ruskim vojnim savetnicima, sirijske snage su u roku od 24 časa od terorista potpuno oslobodile selo El Kuraja. Vojska Sirije uz podršku ruske vojske nastavlja sa operacijama proterivanja i uništavanja terorističkih grupa na zapadnoj obali Eufrata", dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva.  
Jedinica sirijske vojske pod komandom generala Suheila je odigrala značajnu ulogu u oslobađanju gradova Alep, Deir ez Zor, Majadin i Abu Kabal, kao i desetine sela u pokrajinama Homs i Hama.  
"Mir se vraća u Abu Kamal i Majadin, koji su ranije oslobođeni. General Suheil organizovao je dostavu lekova, vode i hrane, a članovi njegove vojne jedinice aktivno učestvuju u operaciji uklanjanja mina u oslobođenim gradovima", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva, prenosi TASS.
- Namera SAD da ne napuste Siriju i nakon uništenja terorističke organizacije ID predstavlja bezobrazluk najveće vrste, izjavio je šef Komiteta Državne dume Rusije za odbranu Vladimir Šamanov. Pročitajte OVDE šta je još rekao.
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Suheil uživa veliki ugled kod Rusa.

Bonus video

Suheilovi Tigrovi u akciji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA