Najnovije

SPREMA SE POSLEDNJA VELIKA OFANZIVA NA ID: Ovde će krvavi Kalifat pokušati da pruži poslednji otpor (MAPA)

Iračke i sirijske snage spremaju poslednju veliku operaciju protiv boraca Islamske države između sirijskog Deir Ez Zora i irračkih provincija Anbar i Salahedin.

Ilustracija (Foto: Jutjub/Pravda)

Sirijska arapska armije i proameričke kurdske tzv. Sirijske demokratske snage oslobodile su u poslednja dva meseca najveći deo provincije Deir Ez Zor od boraca ID. Teroristi ID sve manje imaju prostora za manevrisanje i povlačenje. Nakon što su Kurdi osvojili naftna polja u Dier Ez Zora, a SAA očistila gradove Deir Ez Zor, Majadin i Al Bukamal, ID je izgubila skoro čitavu zapadnu obale Eufrata i spremaju se da pruže svoj poslednji otpor na istoku Sirije.

Irački front

Sa iračke strane granice borci ID su spas potražili severno od Al Kaima. Teroristi se sad nalaze na otvorenom terenu i laka su meta za iračku i avijaciju SAD. Iračani spremaju napad iz tri pravca: Al Kaima, Al Sainijah i Al Hadhara. Iračani najavljuju da će svoj deo posla obaviti do Nove godine. O jedinom frontu u Siriji gde ID napreduje čitajte OVDE. Šta Rusi planiraju da zadrže u Siriji nakon rata saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe SAA sa teroristima na Golanu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA