Najnovije

Od Jankovića se odmiče i Đilas

Poslednja dešavanja u Pokretu slobodnih građana i optužbe koje su na račun lidera ove organizacije iznela dvojica njegovih bliskih saradnika, mogli bi da dovedu pod znak pitanja i eventualni dogovor Saše Jankovića i Dragana Đilasa oko beogradskih izbora.

Janković (Foto: Jutjub)

Kako tvrde izvori, iako Janković poručuje da ti razgovori izgledaju jako ozbiljno i da će verovatno biti saradnje, bivši gradonačelnik prilično je aterirao u nameri da preuzme opozicioni barjak.
Đilas još nije definitivno prelomio da li će se kandidovati na predstojećim izborima za Beograd, a dodatnu dilemu unele su mu i zebnje da će "političke akcije" Jankovića nastaviti da padaju. Naročito nakon tvrdnji bivšeg člana Predsedništva Srđana Škora, kojima se pridružio i akademik Dušan Teodorović, da je Janković izneverio poverenje birača i od Pokreta sa svojom suprugom napravio privatno preduzeće.
Bivši gradonačelnik svestan je i da u PSG postoji jaka struja koja se protivi da Pokret podrži njegovu kandidaturu i koja bi mogla da izvrši pritisak na Jankovića da odustane od takvog izbornog aranžmana.
Zemljotres u PSG koji je optužbama na račun lidera izazvao Škoro mogao bi da dobije epilog već sutra, za kada je zakazan sastanak osnivača Pokreta. Sagovornici tvrde da će to biti prilika da svi iznesu mišljenje o radu i politici u prethodnom periodu i praktično se izjasne o poverenju Jankoviću, kojeg su pre šest meseci izabrali za predsednika.
Predsedništvo PSG održalo je u sredu sednicu u proširenom sastavu, konstatovalo ostavku Škora na članstvo u ovom telu i zahvalilo mu se na ličnom doprinosu.
Aida Ćorović, članica Predsedništva, koja je prisustvovala ovom sastanku, kaže da zasad ostaje u PSG:
- Očigledno je da postoje određeni problemi koje treba da rešimo. Najbolje je da se okupe osnivači i da se čuju njihovi stavovi.
Među njima su, između ostalih, i sociolog Ratko Božović i advokat Boža Prelević, koji kaže da će sve što ima reći na organima Pokreta. Božović je poručio da zbog zdravstvenih problema nije poslednjih meseci dolazio u Pokret:
- Ne volim što dolazi do nesporazuma, jer je uvek bolje da se sabiraju ljudi, nego da odlaze.

Šta napisano govori?

Govoreći o ostavci Srđana Škora u Predsedništvu PSG i optužbama o načinu na koji se rukovodi Pokretom, Janković je rekao da to što je njegov dojučerašnji saradnik napisao "treba da govori i o meni, a i o njemu. Škoro je, obrazlažući ostavku, između ostalog, rekao da "odluke u Pokretu donosi isključivo bračni par Janković", upozorivši da bi nas "stvaranje novih Slobe i Mire odvelo direktno u propast".
Lider Pokreta "Dosta je bilo" (DJB) Saša Radulović i lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković upustili su se u raspravu putem Tvitera. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Janković uhvaćen u još jednoj laži 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA