Najnovije

PLAĆAJU DANAK OKUPACIJE KOSOVA: 300 italijanskih vojnika iz Kfora umrlo, a preko 4.000 obolelo od uranijuma!

Italijanski vojnici koji su bili u misijama Kfora žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji.

Kfor: Iz oklopnog transportera - pravac hemoterapija (Foto: public, Pravda)

Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na Srbiju 1999. godine izaziva oprečna mišljenja stručne javnosti, od onoga da je glavni uzročnik kancerogenih oboljenja, do onoga da je "potpuno bezopasan", kao što to na primer smatra lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, o čemu više možete da pročitate OVDE. Međutim, italijanska doktorka Antoneta Gati kaže: - Nakon samo šest meseci boravka tamo vojnici su se vraćali bolesni. Prema podacima koje je iznela italijanska doktorka, do danas je umrlo 300 italijanski vojnika iz misije Kfora, dok je više od 4.000 njih obolelo od teških bolesti. Oni su čak osnovali i Društvo žrtava osiromašenog uranijuma. Za vreme bombardovanja 1999. godine na teritoriju Srbije bačeno je između 10 i 15 tona osiromašenog uranijuma, a najviše je bačeno na Kosovo i Metohiju. "Mi vama dali uranijum, a vi njim bombardovali Jugoslaviju", poručio je nedavno Amerikancima Vladimir Putin. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: B92, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveću količinu osiromašenog uranijuma izbacili su američki jurišni avioni A-10, čije je dejstvo zabeleženo kamerama AP-a 1999:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA