Najnovije

BEIT DŽIN MORA BITI OSLOBOĐEN: Sirijske snage pokrenule konačnu ofanzivu na Golanskoj visoravni! (VIDEO/MAPA)

Treći dan za redom traju žestoke borbe između Sirijske arapske armije (SAA) i džihadista Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) za brdo Bardaja u blizini razgraničenja sa okupiranim delom Golanske visoravni.

SAA na Golanskoj visoravni (Foto: public)

Današnji udar SAA započele su vazduhoplovne snage te zemlje koje su izvele više od 20 napada na pozadinske položaje HTŠ-a u zaposednutoj oblasti Beit DŽin. Nakon toga usledio je raketni napad delova elitne 42. brigade 4. mehanizovane divizije SAA koji su raspoređeni na ovaj front. Nakon ovakve pripreme terena, usledio je juriš 4. mehanizovane i 7. oklopne divizije na vrh Bardaje, što je dovelo do žestokih borbi koje su trajale čitav dan, a do sada, ni jedna ni druga strana nisu ustuknule sa svojih polaznih položaja.

HTŠ koristi sva raspoloživa sredstva i snage na odbranu ovog brda, čije bi oslobođenje stavilo SAA u poziciju da u kratkom roku očisti celu dolinu koja se nalazi iza njega od terorističkog prisustva. Sa ovog fronta pristiže mali broj informacija i snimaka. Jedan od retkih prikazuje dejstvo sirijskih helikoptera: Vojni izvori na koje se pozivaju iranski mediji, tvrde da je Damask oslobođenje Beit DŽina stavio kao jedan od prvih prioriteta nakon završetka operacije za oslobođenje Bukamala i da se u narednim danima može očekivati silovit udar sirijskih snaga kojima na tom frontu pristižu nova pojačanja iz sata u sat. Tokom jučerašnjeg dana u Iraku je zabeležen nesvakidašnji obračun tenka i auto-bombe. Pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napad na položaje oko brda Bardaja započet je pre tri dana, verovatno upravo ovim raketnim udarom:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA