Najnovije

STIGLI U POMOĆ ASADU: Iračka AL Abas brigada posle tri godine ponovo u Siriji, odmah napali DŽobar (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija započela je juče novu ofanzivu na naselje DŽobar u istočnom delu Damaska. SAA je za sada zauzela nekoliko zgrada ali nije došlo do većeg napredovanja.

Borci Al Abasa (Foto: Jutjub)

Teroristi grupe Falak al Rahman saopštili su da su odbili napad SAA, a mediji javljaju da je avijacija bombardovala DŽobar i Istočnu Gutu. Falak al Rahman tvrdi da je u bobama na strani SAA učestvovala i iračka milicija Al Abas koja se od 2012. do 2014. godine borila na strani Damaska. Al Abas je sastavljena od iračkih izbeglica koje su bile u Siriji. Brigada Al Abas je 2014. godine otišla u Irak gde se u tom trenutku pogoršala situacije, a Islamska država bila u naletu. Pre odlaska u Irak boraca Al Abasa je bilo oko 10.000.

Ako se njihov povratak ispostavi kao tačan značio bi dve stvari, rat u Iraku je na svom kraju a SAA će dobiti značajnu podršku za operacije na istoku Damaska gde je bilo glavno mesto rasporeda birgade Al Abas i pre odlaska u Irak. Iračani iz Al Abasa na frontu u Siriji 2013. godine: Šta nemački espert o zabrinjavajućim američkim planovima pročitajte OVDE. Kako su sirijci kod američke baze Al Tanf zaboli nož u leđa Amerikancima pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snajperista Al Abas brigde.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA